Roddteknik och mera roddteknik

Tränar på bra positioner

Nu är våren här på riktigt och med den kommer många timmar i båten på vattnet. Denna säsong har vi tänkt ägna åt roddteknik och vi har kommit igång riktigt bra måste jag säga.

Mera fokus på roddteknik och mindre på toppning

Tanken är att inte låta alltför mycket fokus gå till den fysiska prestationen med toppning, tävlingar och alla avbrott (som exempelvis resor). Vi har identifierat några tekniska detaljer som vi vill utveckla och det känns skönt att ha tagit detta beslut. Nu kan vi sitta och traggla övningar i båten utan att känna stress över att hinna klart tills någon tävling. Övningarna får ta den tid de behöver helt enkelt. Jag gör helt enkelt övningar för att justera roddtekniken och sedan försöker jag ro, mil efter mil, med den ”nya rodden”.

Britta har flyttat sin båt från Norrtälje till Magelungen i Farsta, så tyvärr ses vi inte lika ofta längre. Det känns jättetråkigt och både jag och grabbarna som jag ibland ror med saknar henne.

Jag tränar även tyngdlyftning, löpning och cykling

Tyngdlyftning på Crossfit

Utöver att traggla rodd gör jag även en del annan träning. Exempelvis springer jag vidare, tränar vidare tyngdlyftning och nu cyklar jag också ibland hem efter träningspassen. Dessutom har vi börjat lyfta vikter på Crossfit i Norrtälje igen vilket är superkul! Jag har ju tränat styrketräning hela året, men nu har vi börjat med ett nytt program med annat antal set och repetitioner. Första dagarna efter passen känns det ganska tungt i kroppen, men jag gissar att jag kommer att vänja mig mer vid det allteftersom och få mindre träningsvärk. Jag får faktiskt ganska sällan träningsvärk, förmodligen för att jag sällan gör nya övningar, så det är lite ovant.