Slut på EM 2014

 

SWE, EST & CRO

SWE, EST & CRO

Nu är EM 2014 avgjort! Vann gjorde Mirka Knapkova från Tjeckien, tvåa kom Chantal Achterberg från Nederländerna och på tredje plats kom Sanita Puspure från Irland. Helt otroliga atleter! Det är lite roligt att samtliga var med i mitt försök i fredags!

Under semifinalerna i lördags bestämde jag mig för att chansa lite och försöka ta mig till A-final. Då krävdes det att vara bland de tre första för att gå vidare. Jag gick max de första 1000 metrarna och hade riktigt bra fart i båten. Vanligtvis brukar jag kunna spurta bra, men när det var dags för spurt vid 700 meter kvar satt satsningen de första 1000 metrarna i kroppen och det gick inte att spurta på det sätt jag brukar kunna sista biten in. I mål var jag bara 4 sekunder från A-final vilket kändes lite tråkigt. Samtidigt är jag nöjd att jag hade bra fart över banan. Samtliga som kom före i mål har massvis med medaljer från OS och andra mästerskap och att jag var så nära känns väldigt inspirerande!
 
Idag, söndag, var jag med i B-finalen och där satsade jag för fullt igen! Uppsamlingen i fredags och semifinalen i lördags kändes och jag upplevde att jag inte hade samma tryck i kroppen som tidigare. Efter ett riktigt hårt lopp slutade jag på en fjärde plats. Därmed blev totalt sett 10a på mitt första EM i singel. 
 
Petter & jag vid banan

Petter & jag vid banan

Jag är jättenöjd med min insats under detta mästerskap! Det är nytt för mig att tävla i singel på ett stort mästerskap och dessutom att tävla tre dagar i rad mot ett sådant extremt bra motstånd. Jag visste innan att det går oerhört fort från början till slut och det har varit en spännande utmaning för mig att utveckla min fart över hela banan. Jag har lyssnat på tränarna och förbundskapten som sett mig från sidan och tagit med mig deras råd från varje lopp till nästkommande lopp. Med andra ord har jag lärt mig otroligt mycket om vad som krävs för att hänga med eliten. Nu bara längtar jag till min första världscup i Franska Aiugebellette på midsommarafton! Jag är säker på att jag kan hitta mer fart och jag ser fram emot att arbeta hårt hemma nu fram tills dess.

Emma och Cissi slutade idag på fjärde plats efter ett riktigt hårt lopp, bara några få sekunder från en bronsplats. Jag kan inte sluta imponeras av dem! De är helt otroliga!!!
Tack alla för ert stöd i mail, sms, telefonsamtal och meddelanen! Det värmer!