EM har börjat!

Nu är vi på plats i Belgrad sedan några dagar tillbaka och vi har funnit oss tillrätta! Med på resan är Svenska roddförbundets förbundskapten PeO Claesson, Emma Fredh och Cecilia Lilja som ror damer lättvikt i dubbel samt tränare Thomas Lindberg, min tränare Petter Ljungström och jag!

Calle från min roddklubb!!!

Calle från min roddklubb!!!

Vi har även en härlig hejarklack på plats med mina föräldrar, svärföräldrar samt Calle Naumburg från Norrtälje Roddförening som kom ner som en överraskning! Härligt med all support!!!

Idag började loppen och jag rodde först uppsamling. Loppet gick 11.45 och det gällde att vara bland de två första för att ta sig direkt till semifinalerna imorgon lördag. Övriga fyra gick vidare till uppsamling. I mitt heat var många roddare erfarna och jag mötte bland andra Mirka Knapkova som vann OS 2012, Elza Gulbe som tog brons på U23VM förra året och Chantal Achterberg som tog brons på OS 2012 i 8a. Jag fick till en bra start, men jag kom snart på fjärde plats. Jag kände att jag kanske skulle kunna trycka till mig en tredje plats, men att en andra plats var lite för högt att sikta på så jag slog av på kraft för att istället satsa på en uppsamling.

Det blev några timmar mellan försök och uppsamling där jag kunde ladda. När det väl var dags för uppsamling gav jag järnet! Jag ledde en bra bit, men sedan kom ryskan Julia Levina och vann med tre sekunder i mål. Jag är jättenöjd att jag får vara med på semifinalerna imorgon lördag, då det avgörs vilka som ror B-final och vilka som ror A-final. Jag tänker göra allt jag kan för att det ska gå fort!

Jag är förresten med i sporten lite överallt idag! Bland annat i SVD. Titta här! 

Svenska lättviktsdubbeln med Emma och Cecilia gick efter försöket direkt vidare till semifinalerna. De passade samtidigt på att slå nytt personligt rekord i dubbeln! De är helt otroliga! De ror semifinal kl 11.2 imorgon lördag.

Jag ror kl 13.12! Håll tummarna!