Sista förberedelserna inför EM

Energikick mellan passen!

Energikick mellan passen!

EM närmar sig med stormsteg och så även förberedelserna. Ungefär en vecka före tävling brukar jag (och många andra idrottare med mig) träna jättehårt för att förbereda kroppen inför kommande lopp. Nu har jag kört fyra tuffa intervallpass på två dagar och sitter här med en pulserande kropp. Jag hoppas nu att kroppen ser till att bygga upp sig igen för att vara helt redo på fredag. Då är det dags för försöket.

Mitt mellan dagens två pass idag kom vår vän Lotta förbi båthuset med sina tre supersöta hundar! Lotta och jag möttes första gången vid vallokalen här i Roslagen för fyra år sedan och sedan dess har vi hållit kontakten. Jag drömmer om att ha en sådan här söt shi tzu/chihuahua-mix i framtiden. I dagsläget reser jag lite för mycket för att kunna ta hand om en hund. Notera också mina nya solglasögon på bilden! Jag råkade tappa mina gamla i sjön häromdagen och de sjönk direkt. Intersport här i Norrtälje, som sponsrat mig med solglasögon flera gånger förut, ställde snabbt upp och gav mig ett par nya. Supersnällt!

Jag läste på World Rowing att årets EM har rekord i antal anmälda roddare! Kul! Det blir ganska många motståndare för mig helt enkelt. De som jag möter i tävlingarna finns här: European_Rowing_Championships_2014,_Belgrade_EEListByEv_6_W1x.cp och här finns provisoriska tider för lopptiderna: 2014 European Championships Provisional Timetable.

Detta blir mitt andra EM och mitt första internationella mästerskap i singel. Jag är helt överlycklig över att få åka dit!

Loppen börjar på fredag och på onsdag flyger vi till Belgrad. Redan i morgon (söndag) åker Petter med min båt och mina åror till Oslo för att lägga dem på norrmännens trailer. Fram tills tävlingarna kommer jag att ro i min gamla båt Nella. Det blir spännande att ro den, jag har inte suttit i den sedan jag köpte min nya båt för ett år sedan. Även om jag tror att den går långsammare än min nya båt så ska det bli kul att testa den igen!

De flesta har nog läst om de tragiska översvämningarna som har skördat många offer i Serbien och Bosnien. Det är fruktansvärt. Trots detta kommer tävlingarna att genomföras.