Semester och vila!

Efter SM var det äntligen dags för årets semester och viloperiod! Med andra ord: inget jobb och halverad träningsdos för ett par veckor! Underbart!

För min del blir det ca 1 träningspass om dagen, där fokus är att upprätthålla min fysik, men inget mer. Det innebär att man kan träna utan att fokusera på att utveckla varken teknik eller fysik och alltså helt kravlöst.

Jag tillbringade 1,5 veckor i södra Sverige och inledde semestern hos mina föräldrar i Alingsås. Så fort förkylningen gav med sig kunde jag ro långa pass på den stora sjön Mjörn, eller i alla fall de dagar då det gick att ro. Eftersom att Mjörn är en ganska stor sjö går det inte att ro när det blåser eftersom att det låser upp stora vågor på sjön. Några dagar fick jag ställa n rodden och låna pappas roddmaskin istället vilket kändes ganska lämpligt. Vi går ju mot kallare tider och det är bra att långsamt vänja sig att ro roddmaskin istället för att ro på vatten. Egentligen är ju träningen snarlik, men det finns vissa skillnader mellan att ro i båt eller på roddmaskin så det känns bra med en ”tillvänjningsperiod”. Totalt hann jag med 11 mil på Mjörn, varav några av dem på helt spegelblankt vatten! Det var magiskt! Jag fick nästan tvinga in mig till bryggan för jag bara njöt av hur båten kunde rinna fram helt utan motstånd. Utöver träningen hann jag umgås en hel del med nära och kära och även läsa en del mellan varven.

Min pappa och jag var även en långhelg i vårt hus i Österlen tillsammans med en av mina mostrar och hennes man. Där är äpplena mogna nu och jag sprang intervaller bland äppelodlingar. Passande nog var det äppelmarknad i Kivik vilket vi besökte och vi promenerade även i Stenshuvud nationalpark.

Nu är jag tillbaka hemma hos Petter efter 9 dagar ifrån varandra. Det är det längsta vi har varit ifrån varandra sedan vi blev ihop för 6,5 år sedan och jag hoppas att det dröjer minst lika länge tills det behöver hända igen!