Rodd i Norrtälje och den fina hamnen

Rodd i Norrtälje
Rodd i Norrtälje

Nu är vi tillbaka hemma i Norrtälje igen efter en fantastisk månad i Zagreb. Vi fick med oss många härliga minnen hem och många timmars träning i kroppen. Jag känner mig helt slutkörd och är ”nedtränad” till fotknölarna. Förhoppningsvis ska jag hinna komma upp igen tills nästa vecka. Då anordnar Svenska Roddförbundet EM-uttagningar som pågår 1:a till 4:e maj i Farsta i Stockholm.

All is som tidigare låg på sjön Lommaren och i Norrtäljeviken har nu gått och man kan utan problem ro! Det är helt underbart!!! Nu får roddmaskinen vila några månader medan båten får glida på vatten även hemma i Sverige.

Fotograf Bo Åhs
Fotograf Bo Åhs

 Under veckan utsmyckades min båt med en logotype på sin akter. Det är Norrtälje Kommun som hjälper mig i roddsatsningen med en summa på 20 000 kronor, vilket är en ovärderlig hjälp. Vid en pressträff i Norrtäljes hamn räckte kommunalråd Kjell Jansson och näringslivschefen Dan Löfgren en check och logotype. Det är spännande att Norrtäljes hamn ska göras om och bli mer levande. Jag ser framför mig en hamn full av barn, båtar och badgäster. Det vore kul med lite publik under mina träningspass! Jag kan tänka mig att se svenska regattor där i framtiden och redan nu anordnas tävlingen Mathildarodden där varje år. Foto: Bo Åhs

Norrtelje Tidning skrev en artikel om överlämningen på Hon får hjälp på väg mot OS i Rio.