Sponsormöte och EM-uttagning!!!

 

Lewéns golv & vägg

Lewéns golv & vägg

Äntligen är maj här och roddsäsongen börjar på riktigt i Sverige. Detta inleddes med en långhelg i Farsta då Svenska Roddförbundet anordnade en kontrollregatta. Det var första gången som jag var med på en sådan regatta där alla roddare tidigt på säsongen fick chans att visa sin båtfart. I uppladdningen inför kontrollregattan hade jag ett sponsorsmöte med Lewéns totalentreprenad som vill vara med i min roddsatsning och vara en av mina huvudsponsorer i tre år. Både det ekonomiska stödet och stödet i att de tror på mig betyder hur mycket som helst och jag ser verkligen fram emot vårt samarbete.

Kontrollregattan inleddes på fredagen med singellopp. Det var försök på förmiddagen och på eftermiddagen skulle finalerna gå. På grund av starka vindar och lite för stökigt vatten sköts finalerna upp till kvällen. A finalen, som jag tagit mig till, gick först kl 20.20 och då hade vinden lugnat ner sig ordentligt. Jag kom på andra plats, dryga sekunden efter den extremt duktiga lättviktsroddaren Emma Fredh från Borås, och slutade som den snabbaste roddaren i klassen dam senior A. Härligt! Efter kontrollregattan kan jag nu se fram emot att få åka på mitt första stora mästerskap i singel! Jag är nämligen uttagen till att ro singel för Sverige på EM i Belgrad, Serbien, i slutet av maj! Mer information om regattan finns här och mer information om EM här.

Materialdag på i Norrtälje!

Materialdag på i Norrtälje!

Direkt efter singelloppet var jag färdig att åka hem. Det var perfekt för då kunde jag delta i Norrtälje roddförenings materialdag på lördagen. Bland annat lade vi golv i båthuset, målade där det behövdes, förberedde för en större grusplan och framförallt fick vi tid att umgås i vårt fina båthus!