Croatian Open 2014

Foto DAvor Loncaric

Croatian Open vinst

I helgen, den 12e och 13e april hölls den internationella regattan Croatian Open i Zagreb på Lake Jarun.  På lördagen gick singelloppen och efter ett tufft försök kom jag till A-final. I finalen hamnade jag något efter i starten men arbetade upp mig genom fältet och övertog ledningen omkring 500 meter in i loppet. Jag var lite rädd att tappa min position och tryckte på allt jag hade ända in i mål och vann tävlingen! På andra plats kom kroatiskan Marcela Milosevic och på tredje plats kom Österrikes Lisa Farthofer. Bilder finns här, om ni tittar under ””ALBUM 2” och ”ALBUM 4”. Det var härligt att ta hem guldet!!!

Min lagkamrat Britta gjorde ett bra lopp i försöket och gick vidare till B-final. Dessvärre gjordes en avanmälning i B-finalen vilket ledde till att den ställdes in och det blev ingen final för henne. Det var riktigt tråkigt.

Brons i dubbeln!På söndagen gick dubbelloppen och vi hade ett stenhårt lopp i försöket och gick på hårt för att komma vidare till A-final. Under dagen övergick det vackra vädret till storm, åska och regn och vi fick kraftig motvind lagom till vårt lopp. Jag tänkte att det kunde vara positiv eftersom vi båda är väldigt starka. Vi fick till en suveränt bra start och kom in på tredje plats i mål, strax intill Österrikes lättviktsdubbel med Stefanie Borzacchini Stefanie och Anna Berger. Vann gjorde kombinationen av Estlands och Lettlands bästa roddare Kaisa Pajusalu och Elza Gulbe.

Vi hade en fantastisk hejarklack som kommit hit ända från Sverige med min mamma, hennes vän Eva och Brittas föräldrar och moster Kerstin, stort tack till er alla! Ert stöd är guld värt!!! Tack även till vår fantastiske tränare Petter som alltid finns där för oss!