Rodd i kyla

Varmare breddgrad?

Varmare breddgrad?

Lägret i Prag fortsätter och den kalla temperaturen likaså. Värst var det de första dagarna och efter ett par dagar hade jag vant mig vid kylan. Trots att det är riktigt jobbigt stundtals är det lite läckert att på nära håll iaktta hur vattnet byter skepnad till is. Alla vattendroppar som skvätter upp i båten bildas till is, årorna blir helt täckta och efter passet har svirveln (årlommen) frusit fast och låst in åran. Förra veckan snöade det och marken var helt täckt. Det gick att ro ändå och framåt eftermiddagen hade den smält bort. Nu har det blivit aningen varmareoch istället för att ha en temperatur mestadels under nollan ligger den numera några grader över. Skönt!

Förutom kylan har lägret gått riktigt bra! Det har varit en massa träning, på tio dygn har jag hunnit med 20 bra träningspass i båt. Britta och jag har delat rum och spelat en hel del bra musik mellan varven. Annars går dagarna riktigt fort på träningsläger. Vi äter, tränar och sover. Jag har även kunnat jobba en del (på www.roslagen.se). Tyvärr har vi inte internet på rummen utan vi får sitta i gemensamma utrymmen. Det hade varit skönt att kunna ligga i sängen och surfa!

Eftersom det är tidigt på roddsäsongen har vi ännu inte haft landslagsuttagningar. Det är alltså ännu inte bestämt vilka som ska få ro för Sverige i sommar. Uttagningarna kommer att ske senare i tvåmannabåtar eller fyrmannabåtar. För att vi ska lära känna varandras rörelsemönster inför uttagningarna ror vi tungviktstjejer tillsammans i olika konstellationer. Det betyder att vi byter båt och besättning en gång om dagen. För att anpassa sin sittplats i båten behöver man justera inställningar och det blir en massa skruvandes och meckandes varje dag!

Hoppas nu innerligt att våren kommer snart med värme…helst till Norrtälje så att jag kan få ro på Lommaren! Jag längtar!