Från Helsingfors till Prag

Förra helgen reste Petter och jag till Helsingfors. För ovanlighetens skull flög vi någonstans utan att ha rodd som mål med resan. Det händer faktiskt sällan…inte ens vår bröllopsresa i oktober var helt roddfri då jag ju inledningsvid ställde upp i ett roddlopp (Head f the Charles i Boston) innan vi begav oss vidare in i landet för att bara ägna oss åt varandra. Kom just på att vi även besökte roddmaskins- och årtillverkaren Concept2 senare under resan…

Helsingforshelgen var i alla fall HELT roddfri – vi var därför att se på min favoritmusikal Kristina från Duvemåla som jag fått från Petter i julklapp. Musikalen som handlar om ett gäng svenskar som emigrerade till Nordamerika under 1800-talets mitt. Musikalen bygger på Vilhelm Mobergs utvandrarepos och den är bara sååå bra. Innan jag sysslade med rodd ägnade jag min lediga till åt att läsa Vilhelm Mobergs böcker samt att lyssna på musiken från Krisitna från Duvemåla. Jag har läst böckerna fyra gånger, sett musikeln både i musikalform (Göterborgs Operan) och i konsertform (i Göteborg och i Royal Albert Hall i London) och att nu få se den igen var som en dröm!!! Helgen gav massa energi och den senaste veckans träningspass har jag gått från att lyssna på schlager till att lyssna på Kristina fårn Duvemålamusik.

Foto Charlotte AnderssonNu är vi återigen på resande fot och denna gång är vi på roddträningsläger! För sjunde året på raken kommer jag att fira Påsk här nere vid roddbanan några mil norr om Prag. Det blir nice! Vi har det väldigt kallt, det är under nollan nattetid, men det är ingen is på roddbanan som tur är!