Lååång vinter!

Genomgång
Genomgång

Tillbaka i vardagen igen! Det var som sagt sjunde påsken på raken som jag tillbringade på en roddbana. Den passerade förbi utan att jag sett skymten av den. Istället för att äta ägg och påskgodis blev det tjeckisk husmanskost! Inte fy skam det heller! Vi var ganska många svenska roddare på plats – ett perfekt tillfälle för alla att samlas och prata igenom den kommande säsongen.

Under lägret fick vi en eftermiddag oväntat besök! Våra trevliga grannar Kurt och Agneta kom oanmälda gående längs roddbanan! De var på påsksemester i Prag och tog en tur ut till oss. Med tanke på att roddbanan ligger en bra bit utanför Prag och dessutom långt ute på landet där det inte finns något mer än just bara en roddbana blev jag riktigt rörd. Tänk att de tog sig besväret att komma till oss! Vi tog en kort fika, sen var de med och ställde in min båt och tittade på när vi tränade.

Finbesök från Norrtälje

Finbesök från Norrtälje

Detta läger gav en hel del träning och jag fick med mig en aningen annorlunda roddförståelse hem. Mestadels rodde jag i större båtar tillsammans med de fem andra tjejerna som var med. Tanken var att vi skulle ”ro ihop oss” och lära känna varandras roddrörelser för eventuella framtida landslagsuppdrag. Vi hann även med en uttagning för en eventuell EM båt. Innan det blir helt klart kommer det att bli fler uttagningar under maj månad. EM är sista veckan i maj och därför blir uttagningarna ganska tidigt i år. Efter alla uttagningar som vi gjorde förra året har vi tjejer blivit riktigt snabba på att byta och på att ställa in båtar.

Schellenbacher

Schellenbacher

En dag åkte Petter till Linz i Österrike för att besöka båttillverkaren Schellenbacher. Vår klubb Norrtälje Roddförening ska få en båt av dem nu till våren och han var där och tittade på båttillverkningen. Jag längtar hur mycket som helst tills båten kommer! Det är fantastiskt!

Tyvärr ligger isarna tjocka här hemma och eftersom vi fortfarande har minusgrader kommer det nog att dröja innan vi kan ro på vattnet igen. Därför får jag hyra en roddmaskin ett tag till. Egentligen passar det bra för nästa vecka ska jag till Bosön för att göra tester och kolla mitt syreupptag, min mjölksyra tröskel och även för att titta på min roddmaskinsteknik.