Redo för världscup!

Vid roddbanan

Vid roddbanan

Vi är på plats i den franska staden Chambery, som ligger otroligt vackert belägen i den vackra regionen Savojen. Tävlingarna äger rum ett par mil härifrån på sjön i Aiguebelette. På midsommarafton drar tävlingarna igång! Mitt försök går kl 11:55 och då möter jag Nya Zeeland, Österrike, Tyskland, Argentina och Bulgarien.

Här är de olika försöksheaten (ett utdrag från startlistan):
11:50 W1x (6) Heat 1 CZE NED FRA2 USA1 EST USA2 1-2->SA/B, 3..->R
11:55 W1x (6) Heat 2 NZL AUT GER2 ARG SWE2 BUL 1-2->SA/B, 3..->R
12:00 W1x (6) Heat 3 CHN IRL ZIM SUI FRA1 CRO 1-2->SA/B, 3..->R

För att direkt gå vidare till semifinalerna, som går på lördag, behöver jag vara bland de två bästa. Annars ror jag uppsamling på midsommaraftons eftermiddag kl 16:40 eller kl 16:45. I uppsamlingen avgörs om jag kommer vidare till semifinal eller går till C-final. På lördag går C-finalen kl 11:30 och semifinalerna kl 15:20 och kl 15:27. På söndag går B-finalen kl 10:08 och A-finalen kl 14:03. Jag tror att man kan följa tävlingarna live via denna länk: http://www.worldrowing.com/events/2014-worldcup-2/

Båtplatsen är full av roddare från världens alla hörn och det är en härlig stämning här. Från Sverige är det jag i singel, Dennis Gustavsson i singel samt Emma Fredh och Cecilia Lilja  i lättviktsdubbel. Med är även förbundskapten PeO Claesson och Petter. Den svenska truppen är ett riktigt gött gäng! Det känns riktigt bra och jag bara längtar tills jag får sitta i båten! Håll gärna era tummar!