Vidare till semifinal och B-final

Under fredagen (Midsommarafton!) var det försök på förmiddagen och där slutade jag på fjärde plats. Nytt för mig var att just det loppet genomfördes genom time-trials där vi startade med 30 sekunders mellanrum. Man hade alltså ingen koll på var man låg i förhållande till de andra medtävlande. Jag gjorde ett bra lopp och kan konstatera att det är roligare att ro ”man mor man”.

Sedan var det dags för uppsamling och där mötte jag roddare från Schweiz, Zimbabwe, Nederländerna, Bulgarien och Estland.  Jag kom in i mål på tredje plats, bara 2 sekunder bakom 1an och knappt en sekund efter 2an! Det var en liten fight på upploppet!

Under lördagen var det semifinal och då mötte jag roddare från Österrike, Tjeckien, Kina, Kroatien och Nederländerna. Jag fick en riktigt seg start och låg en bit ifrån täten. Eftersom jag skulle behöva vara topp tre för A-final och bedömde att jag nog inte skulle klara att komma bättre än topp fyra eller fem så jag slog av på kraften för att bara leta efter båtfart. Jag kom sist över mållinjen och började direkt att ladda inför söndagens B-final! Kl 10:08 smäller det!

Före start!

Före start!