På plats i Boston!

Läcker rodd i Boston!

Läcker rodd i Boston!

Då var det dags för årets sista roddtävling! Petter (min man sedan en månad tillbaka) och jag är på plats i Boston! Idag, den 20e, är det dags för Head of The Charles Regatta. Det är 48e året som tävlingen arrangeras och det är världens största roddtävling med ca 9000 startande! Helt otroligt! Det blir första gången jag ror denna tävling i singel – för tre år sedan var vi här med Uppsala Akademiska Roddarsällskap och då rodde jag i en fyrmansbåt och för sex år sedan var Petter här rodde fyrmansbåt! Det är nästan så att vi börjar bli veteraner på denna tävling.  Vi kom hit för tre dagar sedan och jag har haft möjlighet att träna och ”ro in” den båten som jag hyr – en Hudson båt. Jag har fått känna på hur det är att dela roddvatten, det är många andra båtar ute på vattnet, framförallt är det många åttor ute. Dessutom finns här flera broar att hålla koll på, en stor skillnad från hemma där jag har en hel sjö bara för mig själv! Framförallt kände jag av de andra deltagarna igår när jag rodde, dagen före tävling.  Det var andra båtar åt alla håll och kanter. Helt otroligt och lite läskigt!  Jag kom på att sist jag rodde här satt jag i en besättningsbåt och då hade Johanna koll på styrningen. Denna gången måste jag sköta allt sådant själv. Det hade onekligen varit skönt om Johanna kunde ha suttit i båten även denna gång!

Rodd hemma med Britta från Stockholms roddförening

Rodd hemma med Britta från Stockholms roddförening

Det har varit en händelserik månad på många sätt och vis. Jag har kunnat träna bra, men eftersom vi har gift oss så har det blivit några fler vilodagar den senaste månaden än vad jag brukar ha. Dessutom blev jag förkyld! Jag har inte varit förkyld på mer än ett år och mitt mål att slå förra året med endast en sjukdag sprack. Fast jag har kunnat träna ändå – bland annat kom Stockholm Roddförenings Britta Pivac till Norrtälje för en dag och rodde med mig! Det var superkul och bra med sparring, dessutom bra att vänja sig att ro med andra båtar intill sig. Det kan vara bra inför dagens lopp!