EM-rapport!

Laddade till tusen!

Laddade till tusen!

Tillbaka på svensk mark igen! I natt kom vi innanför dörren kl. 3 och först nu, såhär framåt kvällen, har jag börjat inse att jag varit i Italien! Dagarna gick i ett! Eftersom vi inte kom bland de två första i vårt försök på fredagen fick vi ro uppsamling på lördagen. För att garantera att alla båtinställningar var som vi ville gick vi ut och rodde ett pass både före och efter varje lopp. Inget konstigt med det egentligen, men det blev ganska många turer fram och tillbaka till vårt hotell! Italien som ju dessutom är ett litet ”siesta -land” blev allt ganska utdraget. Vi fick vänta länge på bussar, länge på maten- så dagarna gick riktigt fort! Mina och Petters föräldrar som var på besök hann turista lite mellan loppen, vi hann mest se banan. Jag var nöjd ändå, jag hann både prata massa italienska samt gå i mataffärer (jag älskar att strosa och ”turista” i mataffärer utomlands! En liten dietiststörning kanske?)!

Vi kom tyvärr inte till A-final på lördagens uppsamling, däremot fick vi till en topprestation. Både tekniskt och fysiskt klarade vi av att prestera på topp tillsammans. En härlig känsla!! Visserligen gör det ont att pressa sig så hårt, men det är ju det rodd handlar om – att ta ut sig så mycket man kan. Vad vi märkte var att vi var ordentligt både start- och spurtsnabba, men att vi behövde vara mer på bettet under hela loppet, alltså under loppets andra och tredje 500-meter.

På söndagen var det B-final och återigen fick vi till en maxprestation. Underbart!!! Vi har fått till världens bästa starter och kunde göra ännu en sådan och vårt mål med dagens lopp, att aldrig gå ner i en för låg ”racepace” lyckades vi med, vi var offensiva hela loppet och klarade även av en spurt. Det var ganska lätt att vara offensiv hela vägen egentligen eftersom att vi hade fransyskor bredvid oss hela vägen!! Dessvärre klarade vi aldrig av att spurta förbi fransyskorna, även om vi verkligen försökte. Det blev en andra plats i B-finalen helt enkelt.  Jag är jättenöjd med hur vi arbetade tillsammans under loppet och att vi lyckades höja oss lite varje dag!