En jätteroligt lopp!

Äntligen har vår bröllopsresa börjat! Den började sekunden efter att jag kommit i mål på Head of the Charles. Enligt reglerna måste man fortsätta ro efter att man passerat mållinjen, så man kan säga att mina första minuter på bröllopsresan var riktigt jobbiga!

Det var ett bra lopp – jag tryckte på där jag ville trycka på och jag kunde ro på det sätt som jag har tränat på den senaste månaden. Loppet började bra – jag var på ett superhumör vid starten! Det är riktigt läckert att ro mitt i en stad, en stor skillnad från hemma. Jag kunde ro på bra alla fem kilometrarnda och jag höll 29-takt nästan rakt igenom loppet. Många hejade på mig under banan – bland andra JL racing (tack Ida!), Petter, Filippa och en skara människor vid Cambrigde boatclub. Det var superskönt med det stödet den sista kilometern – som ju är min starka sida. Det blev det även denna gång. Av oss 20 som rodde i Championship-klassen var jag en av de snabbaste under den sista kilometern. Jag gjorde som jag brukar i spurter – öka en takt vart 20e drag. Det blev en elfte plats för mig och jag är nöjd. Hade jag sluppit förkylningen veckorna före tävlingen hade jag nog varit bättre förberedd både fysiskt och tekniskt, men att bli förkyld är ju en del av sporten och det är bara att gilla läget. På samma sätt som att jag får acceptera att jag inte alltid kan ro i min båt Nella. Denna båten hade ett skrov med annan form, en annan rigg och ett annat märkte. Det är svårt att under några få träningspass vänja sig vid det. Inställningarna var inte heller samma som jag är van vid- vi försökte ställa in båten på bästa möjliga sätt, men det är en del grejer jag inte var bekväm med och gärna hade ändrat på.

Dagen efter loppet gick vi och tittade resterande lopp. Vi träffade Armine, en f.d. Yaleroddare som jag tränade med i Norrtälje förra sommaren. Där var även vinnaren i mitt lopp Genevra Stone. Hon utklassade alla och slog även Mirka Knapkova, som ju vann OS i somras! Genevra och jag träffades för första gången i Turin för fem år sedan där vi rodde i tävlingen Silverskiff, en årlig långdistansregatta. Sedan har vi setts lite överallt på olika tävlingar och nu i Boston.

Sammanfattat får jag säga att jag är jättenöjd med tävlingen – jag är nöjd med loppet och jag träffade min idol Lassi 😀 och mina förebilder Kim Crowe, Mirka Knapkova och Genevra Stone och dessutom har jag inhandlat en ny taktklocka (med gps). Stort tack till alla er som stöttat mig denna gång!!! Ert stöd värmer och hjälper massor! TACK!