Nytt år – samma träning

Det har varit ett litet uppehåll här på hemsidan!

Roddmaskinsträning hemma

Roddmaskinsträning hemma

Jag har haft en viloperiod och jobbat ganska mycket på sistone. Träningsmängden halverade vi under november och december och jag tränade mest lågintensiv träning. Mestadels för att jag inte orkade träna. Förra säsongen blev riktigt lång – mellan december och oktober deltog jag i många både roddmaskins- och roddtävlingar samt en hel del tester och uttagningar. Som roddare brukar man ha en längre period av vila under hösten. Tidigare år har jag haft svårt att genomföra viloperioder.  När jag tränar mindre klättrar jag på väggarna hemma och efter en alltför lång period blir jag deppig och trött. Jag tror att jag är träningsberoende – förra säsongen tränade jag 860 timmar – med tanke på alla endorfiner de timmarna måste ha fört med sig kan deppigheten säkert bero endorfinabstinens.

I november var viloperioden inte alls svår att inleda – jag tappade orken och viloperioden inföll spontant. En anledning till tröttheten var den sorg jag kände när min mormor gick bort i november. Hon har alltid stått mig nära och hon var min största förebild. Inom sporten har hon alltid varit uppmuntrande och pushade mig till att prova på olika sporter. Hon var aktiv själv och som ung var hon Göteborgs snabbaste simmerska! Jag har både hennes gener och inställning att tacka mycket i min roddsatsning!

Viloperioden har fortsatt och jag planerar snart att vara helt tillbaka igen med fulla batterier. Jag har fått en ny träningskompis i Britta som har börjat i Norrtälje Roddförening och vi har haft några riktigt bra och roliga pass tillsammans! Hur kul och motiverande som helst, hennes driv och positiva inställning till träning smittar av sig! Det ska bli jättekul att ro mot och med varandra i sommar på sjön Lommaren när isarna smält.

Här är ett klipp mitt sista roddpass före isarna lade sig häruppe. Roddmaskinsträning i garaget i all ära, men rodd är aningen mer njutbart!