På mitt första VM

Nu har vi anlänt i Amsterdam! I går ringde klockan kvart över tre och tre timmar senare satt vi på planet. Vid mellanlandningen i Köpenhamn mötte vi Förbundskapten PeO Claesson och alla fyra roddare. Från Sverige är det ju jag i singel, Emma Fredh och Cecilia Lilja i lättviktsdubbel samt Filippa Kärrfelt och Lovisa Claesson i tungviktsdubbel. Gemensamt åkte vi till hotellet och sedan till banan för att ro. Det är ett riktigt busväder här och både gårdagens och dagens förmiddagspass fick vi skjuta upp på grund av åska och blixtrar.

Vid roddbanan

Vid roddbanan

Det är tydligen livsfarligt att få en blixt på sig och det gäller att hålla sig undan. Jag visste att det var farligt att bli träffad av blixten, men att det är livsfarligt är en nyhet för mig. Jag måste ha haft en otrolig tur när jag för ett par veckor sedan rodde och åskan kom. Eftersom att jag såg att vädret var ostadigt var jag ganska nära bryggan, men ovädret kom plötsligt. Fast att jag rodde så fort jag bara kunde kom åskan mot mig. På bryggan, med båten bärandes på huvudet, fick jag världens stöt och lock för öronen. I samma stund kom värsta åskan och min slutsats är att blixten antingen träffade mig eller någonstans i närheten. Jag var så uppe i mitt träningspass att jag inte reflekterade över det då utan sprang upp med båten och fullföljde träningspasset på roddmaskin. Nu vet jag att det kunde ha gått illa och jag ska fortsättningsvis hålla mig undan. Annars har träningen gått bra hemma i Norrtälje!

Vi får hoppas att åskovädret håller sig undan imorgon och att det går att ro. Kl 17:54 går mitt försök och då möter jag Norge, Österrike, USA, Puerto Rico och Qatar. De fyra första går direkt till kvartsfinaler och övriga till uppsamling. Uppsamlingarna går på måndag eftermiddag och kvartsfinalerna på onsdag eftermiddag. Jag är superladdad!!!

41 17:40 W1x (6) Heat 1 DEN LAT SUI NZL HUN BLR
42 17:47 W1x (6) Heat 2 ZIM ARG LTU GBR CZE UKR
43 17:54 W1x (6) Heat 3 NOR AUT USA SWE PUR QAT
44 18:01 W1x (6) Heat 4 CHN ITA NED CRO IRL
45 18:08 W1x (6) Heat 5 RUS SRB ARM GER AUS

Här kan ni följa loppet!

Här är alla som är anmälda till mitt lopp – jätteroligt med såpass stort motstånd!

Här är samtliga lopp i morgon! Från Sverige är det Emma, Cissi och jag som ror. Filippa och Lovisa gör sitt försök först på måndag.

Här är samtliga lopp för hela VM-veckan

Petter och Britta

Petter och Britta

Jag håller också tummarna för Norrtälje Roddförenings Britta Pivac och våra juniorer Linn och Isak Westerberg som tävlar på Vätterregattan nu i helgen!