Direkt vidare till kvartsfinal

Laddar med musik och dans före loppet

Laddar med musik och dans före loppet

Idag gjorde jag min VM-debut! Loppet gick först 17:54 så det passade bra att träna ett kort träningspass på morgonen. Sedan gick dagen åt till att vänta på att det skulle bli dags för loppet. Det har ju varit ett riktigt busväder här sedan vi kom och idag blåset det kraftigt. Vid starten var det ganska lugnt, men ju längre loppet gick desto kraftigare medvind var det. Jag fick till en suverän start och låg tvåa (eller om jag inte låg först till och med…) en bra stund tills amerikanskan rodde om och jag hamnade på en tredje plats. Här kan ni se resultatet från mitt lopp. Mitt mål var att komma topp fyra för att gå direkt till kvartsfinal och alltså slippa uppsamling imorgon vilket jag klarade! Resultat från de övriga försöksloppen finns här. Känslan efteråt var att det kändes mycket bra både fysiskt och tekniskt och både Petter och jag är hur nöjda som helst! Medvind är inte mitt favoritväder, men efter denna sommar med många lopp i medvind har jag blivit bättre på att hantera det.

Mitt nästa lopp blir alltså kvartfinal på onsdag vid kl 17:30. Då kommer det att bli ett tuffare motstånd och en semifinalplats står på spel. Vilka jag möter vet jag först efter morgondagens uppsamlingar. I dagarna som kommer ska jag se till att sova tillräckligt och träna bra så att jag kan göra ett bra lopp på onsdag!