Mathildarodden 2013

I helgen var det Mathildarodden här i Norrtälje! Det är ”en seriös roddtävling där deltagarna tävlar för att vinna, men arrangemanget präglas framförallt av glädje”. Tävlingen har genomförts under fem år nu och riktar sig till alla som vill vara med!

Vår roddförening anordnar evenemanget i samarbete med Roslagens sparbank. Tävlingen går i hamnen bredvid Societetsparken i Norrtälje och den var full av aktiviteter. Hela dagen underhöll artister på scen och höjdpunkten (för mig) var när Sean Banan uppträdde! Han ger energi!  Under Mathildarodden tävlade 14 lag och de rodde 4-mansbåtar på sträckan 300 meter. För ovanlighetens skull var jag inte med och rodde utan istället tog jag tid på lagen och var, tillsammans med Britta, måldomare. Det var jätteroligt att få prova på att vara domare för en dag.

Vann damklassen gjorde ”Cool Chicks” med den klart snabbaste tiden av alla båtar. Herrklassen vann DKLBC 1. Det var en riktigt rolig dag och det känns superoligt att vara med i en så bra förening där alla ställer upp och bidrar till en riktigt glad stämning!