Ny båt!

Första gången i båten

Första gången i båten

Petter och jag har nu kommit hem med min nya gula båt! Vi åkte via Alingsås förra veckan där vi sov en natt och plockade upp min pappa. Sedan fortsatte vi tre ner till Eberbach i södra Tyskland. Vi tog in på ett ”pension haus” och plockade upp min båt torsdagsmorgon.
Eftersom min pappa fyllde år köpte vi (eller…han) en tårta innan vi åkte raka vägen tillbaka till Alingsås igen. Resan gick riktigt bra och vi kunde hålla bra flyt!

Båtdop

Båtdop

På fredagsmorgonen var det dags för mig att “rigga på” och ro båten för första gången. Det var riktigt roligt! Min gamla båt Nella har jag rott nästan 2000 mil i så jag hade redan innan intalat mig själv att ha tålamod – det tar tid att hitta bra känsla och framförallt fart i nya båtar.

Eberbachertorte

Eberbachertorte

 

 

 

Tårtan som pappa köpte avnjöt vi med släkt och vänner och när det var folk på plats passade vi på att ha en namngivningsceremoni till båten! Hon heter numera Sara, efter min syster. Jag hoppas att båten kan ta efter lite av min systers otroliga målmedvetenhet och framåtanda.

Det blev fem bra pass i båten på sjön Mjörn vid mina föräldrars hus innan vi åkte tillbaka till Norrtälje. Nu har vardagen kommit igång och idag på morgonen rodde Britta och jag ett härligt distanspass på Lommaren i våra singlar med Petters som coachade och gav oss bra tips. Efter jobbet körde vi tyngdlyftning tillsammans och eftersom varken Petter eller vår tyngdlyftartränare kunde vara på plats coachade vi varandra! Det gick riktigt bra!