GULD i Amsterdam!!!

Den senaste veckan har minst sagt varit intensiv!!! Det är mycket på jobbet och mycket med rodden. Kl tre i morse kom vi hem från vår Falkenberg-Amsterdam vistelse och jag är inte alls lika trött som jag brukar efter tävlingshelger. Jag tror att kroppen börjar vänja sig vid att flänga runt!

Vi for ner till Falkenberg tisdagen förra veckan för att vi fem av oss sex tjejer i landslaget skulle ro ihop oss under onsdagen. Vi sov i en stuga på Falkenbergs roddklubb, rodde på Ätran och åt mat som vår tränare Leif Johanssons mamma lagat. Allt var riktigt smidigt och maten super god!

Vi vann i Holland Beker!

Vi vann i Holland Beker!

Sedan for vi via Köpenhamn där vi mötte vår sjätte roddare och så flög vi ner till Amsterdam för att delta i tävlingen Holland Beker! Planen var att vi sex tjejer både lördag och söndag skulle ställa upp med en fyrskuller och en dubbel, där Öresjös Maria W och jag båda dagarna skulle ro i fyrskullern. På lördagens lopp rodde Frida och Helena med i vår båt – Veronika och Charlotte rodde en dubbel. På söndagen hoppade de sistnämnda in i fyrskullern och Frida och Helena rodde dubbel istället.

Båda dagarna hann vi ut och träna lite på morgonen före loppet vilket var super! På lördagen kom vi på andra plats, det var tufft att ro i den starka medvinden men vi höll ihop vår rodd bra och samarbetade bra under loppet. Även under söndagens lopp höll vi ihop bra – det var lugnare vatten och lättare rott. Efter en hård spurtkamp kammade vi hem GULD!  Helt underbart!!! Det var jätteroligt att just vi lyckades vinna Holland Beker!  Mina tidigare erfarenheter är inte särskilt positiva av tävlingen och det känns som att den uppfattningen fått sig en törn och ändrats- det är ju en grym tävling. Kanske att jag till och med kan tänka mig att åka dit igen och tävla!