Ännu en lyckad helg på västkusten

Helgen den 26-27 maj var det återigen dags för en tävling på västkusten. Det blev ingen singelrodd för mig i helgen – istället skulle vi tjejer som blivit uttagna till landslaget ro i olika besättningskonstellationer för att se vilken kombination som är snabbast! Det blev ett dubbellopp och ett fyrskullerlopp både lördag och söndag, med försök i dubbellopen.

På lördagen var det första loppet ett dubbellopp, i vilket jag rodde med Charlotte Andersson från Avesta. Vi kom på silverplats! I skullerfyran på eftermiddagen vann vi. För mig var det stråkdebut i en skullerfyra vilket var spännande! Att stråka innebär att man styr båten med foten samt att man sätter rytmen för båten. Naturligtvis är det hela besättningens ansvar vilken rytm man har, men som stråk har man större chans att påverka. Det kändes bra! Även styrningen gick bra till slut, även om det blev lite sicksack första halvan av loppet.

På söndagen rodde Frida Johansson från Falkenberg och jag dubbel och vi vann! Sedan fick jag återigen stråka fyrskullern, där vi ändrat besättning från dagen innan, och återigen lyckades vi kamma hem guld! Jag var nervös inför styrningen innan och det känns skönt att jag lyckades styra rakt. En skön dag med andra ord!!

Det var den fjärde helgen på sex veckor som vi kuskat ner till västkusten för att och den femte av sex helger som vi umgås med landslaget. Det känns i kroppen att jag varit borta mycket och jag ser fram emot att vara i Norrtälje i helgen, även om jag jobbar och tränar.

Det känns även som att vi kan de svenska roddbanorna på västkusten bra nu! Jag är riktigt sugen på att få möta annat motstånd för att mäta farten i båten. Härnäst åker om fyra dager vi till Amsterdam för att delta i tävlingen Holland Beker. Jag har varit där två gånger tidigare och båda gångerna har jag blivit sjuk och inte kunnat prestera…dessutom skulle jag förra året åka dit med Leksands Isabella Niss men vi fick ställa in då hennes rygg gick sönder. Med andra ord har jag inga bra erfarenheter av den tävlingen alls.  Det känns som att det är dags att få åka dit och göra ett bra lopp nu!