EM-kval

Nu är uttagningarna inför EM över! Förbundskapten Leif Pettersson, assisterande tränare Petter och fyra tjejer från landslaget samlades i Farsta i helgen för att ”ro mot klockan”. Bland roddare är uttrycket ”ro mot klockan” inget märkvärdigt, men jag har märkt att det inte alls är självklart för ”icke-roddare” vad det betyder. De flesta förstår inte alls! Min kompis Lisas första kommentar var ”hoppas ni vinner mot klockan!”.  Naturligtvis borde jag ha sagt ”klara av att ro under en viss tid”.

Maria, jag, Veronika och Challan

Maria, jag, Veronika och Challan

I alla fall, vi samlades på Farsta på fredagkväll då vi gick ut i fyrskuller och tränade tillsammans. På lördag förmiddag fick vi ännu ett träningspass och på eftermiddagen rodde vi mot klockan. Loppet gick jättebra och vi var eniga i båten om att det var det bästa vi någonsin rott tillsammans! Sen, på söndagen, rodde Maria och jag i dubbeln och fick en superlopp tillsammans! Det kändes så stabilt att jag ibland fick se mig omkring för att vara säker på att vi verkligen satt i en båt. Det kändes som att jag satt på land på en roddmaskin!  Jätteroligt att vi lyckades få till stabil rodd två dagar på raken!

Än så länge vet vi inte om vi får åka till EM. Om det inte blir av måste jag säga att vi fick ett riktigt fint avslut på säsongen med dessa två kanonlopp. Vi har haft riktigt många uttagningshelger denna vår och sommar med många pass tillsammans. Utan alla dessa pass hade vi nog inte fått till den rodd som vi lyckade prestera nu på Magelungen.