Dags för viloperiod!

När alla tävlingar är över och hösten närmar sig brukar roddare ha en viloperiod. Vi hade ett suveränt avslut i början av september med ett SM-silver i vår dubbel. Veckan därpå var det dags för KM (klubbmästerskapen) och även där gjordes många bra prestationer. Det var årets sista tävling och nu är det alltså dags att dra ner på träningen i några veckor, landa efter säsongen och ladda batterierna inför den kommande säsongen.

Oftast brukar jag vara dålig på att dra ner på träningen under min viloperiod, mestadels för att jag är van att träna mycket och att jag mår bra av det. Kroppen är i balans med mycket och hård träning helt enkelt. Som en kompromiss (mellan mig och tränaren) tränar jag färre lugna distanspass, men ungefär lika många intervallpass som vanligt. På det sättet belastar jag kroppen mindre än vanligt, samtidigt som jag både mentalt och fysiskt känner att jag tränar. Målet nu är att träna ca 7  träningspass i veckan under de kommande 4 veckorna. Vi får se hur det går!

Precis innan viloperioden satte jag mig på roddmaskinen för att göra en intervall på 5 km. Petter satte en begränsning i takt till max 28 drag per minut för att se till att jag tryckte rejält i varje drag. Efter 3 km insåg jag att jag hade möjlighet att göra en bra tid, vilket jag också gjorde! Det blev ett nytt personligt rekord (med 5 sekunder) på tiden 18,01. Jag var jättenöjd med tanke på att jag inte gick ut max, samtidigt var jag frustrerad över att jag var så nära drömmen om att gå under 18. Nästa gång ska jag bannemej gå under!

Annars är det inte helt dags för roddmaskinen ännu – än har inte isarna lagt sig och det går jättebra att ro både på Lommaren och i hamnen! Härligt! Nedan är en filmsnutt som Petter filmade på Ågesta-bron på Britta och mig direkt efter SM-loppet.