Svenska Mästerskapen

Direkt efter VM började uppladdningen inför SM i Farsta! Britta Pivac och jag var anmälda att ro i dubbel och vi hade fem dagar på oss att förbereda. Britta och jag har rott lite dubbel i sommar och fast att vi mestadels rott singel på hemmaplan har vi fått till en riktigt bra rodd tillsammans. Veckan före SM hann vi med några träningspass tillsammans och vi kom upp i otroliga farter och vi var jätteladdade inför SM!

Resultatet

Resultatet

Dubbelloppet var riktigt tufft och vi fightades om första platsen med Öresjö SS roddare. Vi ledde efter halva loppet, men vid mål kom vi in på en andra plats endast 3,7 sekunder från guldet! Vi rodde hur bra som helst och är jättenöjda med vår prestation, men besvikna över att det inte räckte till guld. På plats hade vi utöver en fantastisk hejarklack en skara norrtäljeroddare. Med våra beachflaggor och trailern som vi får låna av Lewéns fick vi en bra gemensam plats att vara på under dagen.

Från Norrtälje roddförening ställde även juniorerna Linn och Isak upp. Isak tog hem guld under lördagen när han rodde dubbel med en roddare från Dalarna. Sedan blev det silver efter en tuff fight i singelloppet. För Linn fanns tyvärr inga lopp att ställa upp i under lördagen. På söndagen gjorde hon en stark insats och kom tvåa i B-finalen.

SM i Norrtälje 2015?!!!

Sprint-SM i Norrtälje 2015?!!!

Detta var årets sista tävling och nu är det fyra veckors viloperiod på schemat. För mig innebär det ca sju träningspass i veckan. Efter en lång säsong ser jag fram emot mer fritid, även om jag brukar ha svårt att dra ner på träningen. Petter och jag ska utvärdera säsongen och fundera på den kommande. Vår stora förhoppning är att sprint-SM kommer att hållas i Norrtälje då. Hamnen vore alldeles perfekt för ett sprint-SM ur många aspekter. Det är en publikvänlig och levande mötesplats som ofta används för stora evenemang. Det vore superroligt för både roddare och åskådare. Tänk er det – SM i rodd i Roslagen! Ordet Roslagen härstammar till och med från ”Rodzlag” vilket har med just rodd att göra. Vi har gjort en ansökan om att få hålla sprint-SM här nästa år. Jag håller mina tummar – håll gärna era med! Det vore sååå himla roligt!