Unga roddledare

I helgen var jag på Lillsveds folkhögskola med ett gäng unga roddare från hela Sverige. De var där för den sista delen ledarutbildningen ”Unga Ledare” som pågått tre helger under hösten. Det var både roligt och inspirerande att vara med! Bland annat satt vi i smågrupper och diskuterade olika sätt man kan träna på och delade erfarenheter med varandra. Dessutom hann vi med ett gemensamt träningspass med hinderbana, volleyboll och badminton. Jag hade redan gjort mitt träningspass på morgonen, så jag fick alltså två pass den dagen. Jag har inte tränat två pass på en dag sedan SM, så det var lite ovant, men härligt! Det var även ovant att träna med boll, vilket iofs är lika bra det med tanke på min underutvecklade bollkänsla.

Petter och jag var även på Stockholms hundmässa – något jag drömt om i många år! Jag älskar hundar och har alltid drömt om en hund, men tyvärr funkar det inte med allt resande som elitidrott innebär. Drömmen får ligga vilande ett tag till, men titt som tätt kan det vara bra att få lite ögongodis.

Träningen går annars fortsatt bra. Jag är just nu inne i en period där jag tränar många långa medelintensiva träningspass, vilket är min favorit. Det blir en hel del långintervaller (10 till 60 minuter per intervall med 1 till 2 minuters vila mellan varje) i takterna 22, 24 och 26. Det är intervaller som inte gör ont av mjölksyra, men som är utmattande på grund av att de pågår såpass länge. Jag älskar den typen av arbete och om jag fick önska skulle jag träna medelintensivt jämt!

Vi hörs!