Träningsläger

Britta och jag i Ottensheim

Britta och jag i Ottensheim

Nu har säsongen 2013-2014 börjat!!! Min nya säsong brukar ta vid när höstträningslägret börjar och det är just det vi är nu, på höstträningsläger. Ända sedan 2008 har Petter och jag kommit iväg på höstträningsläger. Första året var vi i Zagreb, sedan var vi tre år på raken i Wien. Förra året var vi i Boston och nu är vi tillbaka i Österrike. Fantastiskt! Istället för att åka till Wien har vi denna gång valt att besöka Ottensheim utanför Linz. Vi är här med Britta och planen är att vara här i en dryg vecka.

Roddbanan

Roddbanan

Vi inledde lägret med att utvärdera förra säsongen. Sedan har det flutit på som det brukar på träningsläger. Vi äter, tränar och sover. För att få allt att låta lite roligare brukar jag tänka att vi är här på kick-off.
Vi har tittat på omgivningar också. Bland annat har vi besökt den fabrik där Brittas och min dubbel (eller egentligen klubbens…)  tillverkats. Den är av fabrikatet Schellenbacher, vilket är ett riktigt bra märke. Samma märke är det på de båtar vi ror här. Britta är totalt förälskad i sin båt och jag kommer ganska bra överens med den jag ror i. Det brukar ta några dagar innan jag hittar en bra känsla i båtar. Nu börjar vi hitta det vi söker, men Petter klurar fortarande på vad vi ska justera för att få en optimal känsla. Bland annat har vi besökt just Schellenbacher och låtit dem göra en specialdesignad fotplatta till mig (alltså där skorna sitter fast i båten). Det var jättebra!

Petter coachar på cykel från land här och vi ror i en bana på 2km. Intill roddbanan finns både styrketräningslokal och duschar så vi är nöjda. Avståndet till hotellet är ca 2km och vi kan springa både till och från passen om vi vill. Bra grundförutsättningar för att få ihop den mängd vi vill ha. En bra start på den nya säsongen helt enkelt!