Semester!

Rodd med älvorna

Rodd med älvorna

Roddare brukar ha en viloperiod under oktober för att återhämta både kropp och sinne efter roddsäsongen. Ofta kan man under denna period även samla kraft och motivation inför vintersäsongen och inför det kommande året.

Jag brukar vara dålig på att ta viloperiod…dels för att jag inte vill ”slösa bort tid” på att vila och dels för att jag inte mår så bra när jag inte tränar. När jag minskar träningsdosen får inte kroppen utlopp för all energi och jag brukar bli lättstressad. Självklart vet jag att jag behöver vila och jag ska bannemej klara det!

Förälskade föräldrar i Nice

I år har Petter och jag senarelagt min viloperiod till november. Jag tänkte nämligen återgå till skolan då och skriva magisteruppsats! För att min totala belastning inte ska bli alltför hög kommer jag de första veckorna träna mindre då istället för nu.

Mina kära!

Även om jag inte haft viloperiod sedan SM i september har jag varit ledig från jobb och haft några veckor semester! Det har varit riktigt skönt och jag har passat på att resa runt. Först var Petter och jag på Åland en långhelg. Där sprang vi runt inne i Mariehamn och njöt av havsutsikten. Sedan åkte mina föräldrar, min syster, hennes son och jag till Nice i södra Frankrike. Jag körde många löpintervaller längs den långa stranden. Härligt med värme och soluppgångar! Vi passade även på att besöka Monaco. Sedan tog jag tåget ner till Alingsås där jag bodde en vecka hos mina föräldrar och träffade släkt och vänner. Bland annat fick jag en relax-kväll hos min moster och morbror med jacuzzibad och en fantastisk middag!
Till helgen (den 18 oktober) åker Britta, Petter och jag till Österrikiska Ottensheim för att under åtta dagar ro på Donau och på en närliggande roddbana. Det blir en kick off inför nästa säsong! Jag längtar efter att träna med Britta igen! Semester och löpintervaller i all ära, men det bästa är att ro hemma på Lommaren med Britta och Petter!