Test och tävling

Efter nästan två månader av riktigt bra träning känner jag mig i suverän form! Det är en skönt att känna att jag kommit in i bra träningsrutiner igen efter allt pluggande. I veckans mjölksyretröskel- och syreupptagningstester på Bosön visade det sig att min känsla var rätt.

Singelfinalerna

Inför roddmaskinstävlingen på Lidingö hade jag ett gott självförtroende om att kunna göra personbästa. Tävlingen var den sista roddmaskinstävlingen som anordnas i Sverige i år och i just dubbelklassen (när man ror två roddare på rad) var det SM-klass. Britta och jag planerade att först ställa upp i singelklassen och sedan i dubbelklassen där det alltså fanns chans på SM-medalj.

Både Britta och jag satte nya personbästa och vi gick båda under ”den magiska gränsen” på 7 minuter!! Jätteroligt! Mitt förra personbästa var på 6,57 och nu levererade jag en tid på 6,53! Dessutom tangerade jag tiden när vi ställde upp i dubbelklassen. Där gjorde vi ett bra lopp och körde riktigt hårt hela vägen in i mål och vi tog SM-guld!!! Här finns mer info om själva tävlingen, som var riktigt bra anordnad: http://svearodd.se/

Prispallen

Mer än Britta och jag var vi många fler roddare från Norrtälje roddförening där. Roligt med så bra uppslutning och bra tider! Petter coachade hela dagen och gjorde en fantastisk insats. Hans röst blev allt hesare under dagen och på kvällen hade han svårt att prata. På kvällen firade vi hemma med krabba, vin och lösgodis. Jag hade gärna firat med dans, men efter dagens urladdning var en lugn middag en perfekt nivå på firande!

Jag var jättenöjd med att göra tider jag aldrig någonsin gjort förr, men jag tror att jag kan bättre. Nu är roddmaskinssäsongen snart slut och jag ska få ut det extra i båten istället. I och för sig har jag ett 5 km roddmaskinstest som väntar nu i veckan, då ska jag leverera allt jag bara har!