Sparbankslördag!

Sparbankslördag!

Sparbankslördag!

I lördags var det ”Sparbankslördag” vid Roslagens Sparbank här i Norrtälje. Det var full aktivitet på banken hela dagen, dels med mellanmål och träningstips från mig och dels med gratis ID-korts fotografering inne i banken. Jag bjöd på bra mellanmål och återhämtningsmål samt visade både roddmaskin och tävlingsbåt. Det var riktigt roligt att vara med och jag hoppas att mina tips kommer till användning!

Träning på hemmaplan

Rodd i hagelstorm

Rodd i hagelstorm

Träningen går bra här hemma. Efter vår månadslånga vistelse utomlands med träningsläger, OS-uttagningar och världscupspremiär för i år blev vi varse om att den svenska våren är aningen kallare än den i Centraleuropa. Det är super att isen har gått och att vi kan ro här i Norrtälje och så länge man klär sig ordentligt går det bra att ro. Vi har haft allt från nollgradigt till 10 grader hittills och dessutom både regn- och hagelstormar. Eftersom att jag ror ca 4 timmar om dagen kan jag inte alltid invänta finväder, utan istället använder jag devisen ”kläder efter väder” och tränar oavsett väderförhållanden. När det är kallt ute är det framförallt den första kvarten som är lite tuff, sedan brukar i alla fall jag få upp värmen i kroppen. För att hålla värmen under passet tycker jag att det är bra att skydda händer, fötter och huvud från kylan. Genom att använda ”poggisar” (vantar anpassade för rodd), mössa samt en handduk över skorna brukar jag hålla mig varm. Värre är det för Petter. Han brukar vara en isbit efter varje träningspass. Trots att han har en varm overall och rejäla kängor är det svårt att hålla värmen under ett par timmar i kyla, vind och regn. Trots det håller han humöret uppe och ger både Britta och mig ovärderlig hjälp på vattnet.

Denna helg (Valborgshelgen) kommer vi på Norrtälje roddförening ha materialdag och städa och rensa i våra båthus vid sjön Lommaren samt vid Norrtäljeviken. Vi håller även tummarna för Britta som är i Budapest, Ungern, och tävlar denna helg. Jag är lite nervös och önskar att jag kunde vara på plats och heja på henne!

Europeiska mästerskapen

En rolig nyhet är att jag får representera Sverige i damsingeln på EM nästa vecka. EM går i år i tyska Brandenburg, nära Berlin, och håller på fredag till söndag den 6e till 8e maj. Från Sverige blir vi tre båtar – damsingel, damsingel lättvikt och damdubbel lättvikt. Det ska bli jätteroligt! Ni kan läsa mer om EM här samt se ett provisoriskt program här.

Se startlistan här, det blir ett tufft startfält och jag gissar att det kommer att bli snabba lopp. De preliminära tiderna för loppen är:

Fredag 6/5:

Försök: Kl. 11.15, kl. 11.20 och kl. 11.25.

Uppsamling: Kl. 16.15.

Lördag 7/5:

Semifinal: Kl. 11.45 och kl. 11.50.

C-final: Kl.13.05.

Söndag 8/5:

B-final: Kl. 09.25.

A-final: Kl. 14.18.

Hoppas att ni alla har det bra, vi hörs!