SM-silver och EM förberedelser

Japp! Återigen tog det sin lilla tid för mig att uppdatera vad som händer! Åskan slog ner hemma så vi har inte haft internet på två veckor! Jag skulle ju kunna använda internet på jobbet, men ofta vill jag iväg direkt till träningen när jag slutar. Både för att det är roligt att träna och för att om jag alltid är på jakt efter tid hemma. Det har blivit ganska lite av den varan de senaste månaderna!

SM-silver!

SM-silver!

Helgen den 24 – 26 augusti var det de Svenska Mästerskapen i rodd i Farsta i Stockholm. Tävlingarna inleddes med singelloppen där jag i försöket gick direkt till A-final och slapp uppsamling. Det var jätteskönt!  Jag har inte rott särskilt mycket singel denna sommar eftersom fokus varit rodd i lagbåt. Mina förväntningar på min båtfart var därför extremt låga. Därför var det extra roligt när jag i finalen lyckades hålla en bra fart hela vägen! Efter en dunderspurt de sista 750 metrarna slutade jag på andra plats – bara 5 sekunder från Frida Svensson som ju kom 10:a på OS! Jättekul! Så nära henne har jag aldrig varit förut, framförallt inte på ett OS-år då man kan förutsätta att hon är i superform! På tredje plats kom Filippa Kärrfeldt. Hon gjorde en bra start och hängde på bra hela vägen. Starkt jobbat av en första års senior!

Charlotte och jag fixar inställningar

Charlotte och jag fixar inställningar

På söndagen rodde Charlotte och jag dubbel! Vi hade tränat ett pass innan, på spegellugnt vatten och fick till det jättebra! På tävlingsdagen kom vi först in i försöket gick direkt till final. Tyvärr blåste det upp på eftermiddagen och vår båt som var ämnad för en besättning med medelvikt på 60 kg låg alldeles för lågt i vattnet. Våra årblad fastnade i vattnet vid varje drag och vi kunde inte ro helt enkelt. Så är det när man ror i en liten förening, det saknas material. Det känns jättetråkigt att vi inte fick en ärlig chans – jag är övertygad om att vi stått på högst upp på pallen om vi hade haft en båt ämnad för vår vikt. Men det är så det är, vi slutade femma efter ett fruktansvärt lopp med hemsk rodd. Det är riktigt tråkigt och det känns bra att både Charlotte och jag ska till EM nu om ett par veckor för att ro i fyrskuller. Vi sla låna en båt – som ska vara oss perfekt! , Lite tråkigt är det att de ny landslagsdräkterna som vi hört mycket om i vintras och fick ”modevisade” för oss i våras inte tryckts upp i vår storlek! Riktigt snygga är de!

I helgen hade vi en träningshelg här i Norrtälje där vi övade i fyrskullern! Det var jätteroligt! Jag missade  ett träningspass då jag blev bortrövad under lördagen! Istället fick jag träna dans i världens roligaste möhippa!!

Nu till helgen är det dags igen för ännu en träningshelg och på onsdag nästa vecka drar vi till Varese! Jätteroligt är det att mina och Petters föräldrar följer med ner för att heja på oss!  All stöttning man kan få är ovärderlig!