SM-GULD!!!

SM-guld

SM-guld och SM-silver

Så var det dags för Svenska Mästerskapen i roddmaskin där jag kammade hem både ett SM-guld och ett SM-silver. Eftersom att jag tränat mindre det senaste året än vad jag gjort tidigare kände jag mig har jag känt mig osäker på om jag skulle ställa upp. Framförallt eftersom att jag inte har periodiserat min träning. Istället har jag kört snarlik belastning året runt, vilket även det är mindre bra som uppladdning.

För er som inte har provat på att tävla i rodd kan jag berätta att det går ut på att ge ALLT från start till mål. Ett lopp pågår i ca 7 minuter och man hinner producera en hel del mjölksyra. Om man inte tränat på det är risken stor att man går in i väggen. För att bli mer mjölksyratålig krävs både låg- och högintensiv träning. Framförallt krävs högintensiv träning ett tag innan för att vänja sig att trycka max samt uthärda all syra.

Min tveksamhet till att delta i tävlingen handlade till stor del om att jag helt enkelt inte tränat tillräckligt mycket högintensiv träning för att prestera de tider jag vill. Jag var ändå nyfiken på vad jag skulle kunna leverera. I sista sekund beslutade jag mig för att ställa upp trots att jag inte tränat som jag borde.

Det blev både SM-guld och SM-silver

I singelloppet slutade jag på en andra plats, tätt efter Lovisa Claesson (Öresjö SS) som jag rodde dubbel med på VM i fjol. På tredje plats kom Elisabet Söderberg (Akademiska RF), en lovande roddare och nytt namn på startlistorna. Det var härligt att se att min nuvarande form räcker för ett silver, även om tävlingsmänniskan i mig gärna vunnit! 😀

Jag rodde även dubbel med Linn Westerberg från min förening, och vi lyckades genomföra ett superbt lopp tillsammans där Linn slog till med nytt personbästa! Vi kammade hem ett SM-guld och är naturligtvis jättenöjda med det! Efter oss i mål kom Sandra Engström och Sarka Maláková (Kälarne IK).

Det känns som att 2018 började bra med hela två svenska mästerskapsmedaljer!

Bra jobbat alla!

Vår förening hade många roddare som ställde upp och vi hade riktigt fina prestationer från våra juniorer! Jag passar på att tacka alla ledare från Norrtälje Roddförening samt arrangörerna till tävlingen för ett fint anordnad event.

Ciao!