SM 2013

SM-GULD!

SM-GULD!

I helgen avgjordes SM i rodd i Mölndal. Norrtälje Roddförening var där med både stor hejarklack och roddare. Bland oss roddare var det Tony som rodde först i klassen herrar senior. Han går från klarhet till klarhet och det är fantastiskt kul att se honom ro och han har utvecklats mycket denna säsong. Även våra juniorer Isak och Linn rodde både fint och snabbt.

I klassen singel damer senior rodde Britta och jag. I denna klass har jag tidigare rott hem några silvermedaljer. De säsongerna har jag rott mycket i lagbåtar och efter att jag mestadels rott singel sedan i juni ville jag försöka ta guldet. Jag kände mig redo på alla plan och var riktigt sugen på att göra ett snabbt lopp. Träningen på hemmaplan har varit riktigt bra tillsammans med Tony och Britta och vi har upplevt att min fart har förbättrats under sommaren. I samråd med Petter beslutade jag mig göra en riktigt snabb första hälft för att sedan glida igenom mitten av loppet i ett stabilt och kontrollerat tempo. Jag ville hålla kontakt med täten för att mot slutet explodera i en spurt. Planen fungerade bra. Jag fick en bra start som förde mig till täten och sedan låg jag under mitten av loppet strax efter Strömstads Frida Svensson som ledde. Efter halva loppet beslöt jag mig för att öka farten lite mer och ytterligare lite till  vid500m kvar då jag satte in en ganska kraftig spurt. Det resulterade i att jag ganska snabbt tog över ledningen och vann på tiden 7.25. Silvret gick till Frida Svensson på tiden 7,41 och bronset tog SPIFs Filippa Kärrfelt på tiden 7.42.

När jag hörde måltutan var min lycka total och jag brast ut i glädjegråt! Det var mitt första SM-guld på vatten och jag har ända sedan jag började ro singel 2006 drömt om detta ögonblick! Petter och jag har lagt ner vårt allt för att på olika sätt hitta fart i min båt och denna SM-medalj är ett fantastiskt kvitto på att vi är på rätt väg. Vi har redan hittat en del saker som vi kommer att förbättra framöver för att det ska gå ännu fortare. På SM 2013 var det jag som var snabbast i singel och jag är svensk mästarinna. Bäst i Sverige helt enkelt! Fantastiskt!

943246c7044a289e470e95f5cf99c211Britta rodde jättebra (av bilderna jag sett på henne att döma) och vi fick göra vårt bästa att ladda om från singelloppen till dubbelloppen. I just dubbelfinalen gjorde vi vårt bästa och kammade hem en bronsmedalj där superduktiga Emma och Lovisa från ÖSS vann! Ett roligt lopp och en andra medalj till vår förening!

Jag har fått ett enormt stöd hela helgen och vår hejarklack var otrolig! Stort tack för all support! Tack också till Norrtälje roddförening som är en fantastisk klubb. Något som också varit himla roligt och som överraskade mig var hur många generösa och vänliga människor det finns i roddsverige som både gratulerat och visat sin glädje. Jag kommer ihåg er varenda en ska ni veta. Era vänliga ord ger mig och mitt team energi att köra järnet. Tack så mycket allihopa!