På plats i Tjeckien

Britta, jag och NIk på vattnet!

Britta, jag och NIk på vattnet!

I lördags förra veckan fyllde jag 31! Det firades genom att åka till Tjeckiska Racice för 12 dagars träningsläger – hur kan man på bättre sätt fira sin födelsedag? Nu, efter en dryg vecka på plats, känner jag mig snarare som 80…det värker i hela kroppen och jag känner mig onormalt stel. Det pulserar också i varenda muskel, så jag tror att denna viloeftermiddag vi har idag gör susen. Petter är en himla bra tränare och han vet hur han ska skriva träningsprogram för att Britta och jag ska utvecklas och titt som tätt ligger vi på gränsen av vad vi klarar (i alla fall som det känns). Vi tränar ca 5-6 timmar per dag uppdelat i två pass – ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Ett pass består oftast av två eller tre moment, exempelvis rodd med efterföljande löpning och sedan bålträning – precis som hemma. Hur en typisk dag ser ut här beskriver Britta väldigt bra i sin blogg på brittapivac.com.

De första dagarna här var Petter inte på plats och vi fick då suverän tränarhjälp av Jan Knejp, som har lång erfarenhet av att träna landslagsroddare. Vi har arbetat med några tekniska detaljer som jag arbetat intensivt med under hela lägret och det känns som att jag har gjort framsteg. Petter kom efter 4 dagar och tog då vid det arbete som Janne påbörjat med oss.

Även Brittas man Nik (Stockholms roddförening) kom då och är med och sparrar på vattnet. Dessutom har vi haft ett gäng junior-roddare och några ledare här förra veckan från andra svenska klubbar. Det var jättekul att lära känna yngre roddare och att även få tid att prata med roddare från hela landet. En gammal bekant som varit med på lägret är Veronika Karlsson, som jag under några år rodde mycket lagbåt med, och det var såklart jättekul att träffas och träna ihop igen!

Dessutom har vi haft riktigt bra väder med ganska lite vind och mycket sol! Stämningen är på topp och detta är nog det bästa Tjeckienläger jag varit på so far!

Rörlighet före träningen! Nik, Veronika, Britta och jag!

Rörlighet före träningen! Nik, Veronika, Britta och jag!