Trötta muskler

Det har vi snart varit här i Portugal i ett par veckor. De första dagarna var det både regnigt och blåsigt med en temperatur som några nätter låg under noll grader. Sedan vände det och de senaste dagarna har det varit solklart, vindstilla och närmare 20 grader. Jag har helt enkelt fått träna i alla möjliga väder!

Träningen har gått riktigt, riktigt  bra och jag har orkat genomföra samtliga pass som Petter skrivit i programmet. Det har varit en bra variation mellan passen med både mycket låg- och högintensiv träning. Dessutom har jag varierat friskt mellan roddbåt, roddmaskin och löpning under de flesta pass. Det finns ju även ett gym här och det har blivit en hel del styrketräning med, nu har dessutom tyngdlyftartränaren kommit så nu finns riktigt expertis på plats.

Häromdagen hade jag vilodag och då passade vi på att göra en utflykt till Pocinho som ligger 25 mil härifrån. Där var Petter och jag på träningsläger år 2011 med vår vän Mathias (uppsalaroddare). Då var vi de enda roddarna och standarden var ganska låg – vi bodde vi i baracker och matsalen var sliten med trasigt tak. Däremot var roddmöjligheterna otroliga! Dammen vid Dourofloden är fantastiskt vacker och vi var alltid ensamma på vattnet. Nu har platsen minst sagt bytt skepnad. Ett otroligt stort roddcenter har byggts på den plats som barackerna stod. Centret är en gigantisk byggnad med riktigt häftig arkitektur. Tanken är att roddare ska kunna bo där och träna på dammen vid Dourofloden. Det verkar som att bygget ligger på is för tillfället, men jag hoppas att de kommer igång igen för jag vill verkligen dit igen!

Det var jättekul att återse Pocinho och Douro och dessutom kul att se något mer av landet än roddbanan här i Montemor o Velho.