Hälsningar från Portugal

IMG_0081

Vid roddbanan

Äntligen är det dags för årets, och säsongens, första roddträningsläger. Som jag har längtat efter att få höra ljudet av vatten! Nu kan jag äntligen arbeta vidare med olika tekniska detaljer i båt. Ända sedan VM har jag funderat på hur jag ska få båten att gå ännu fortare och vi (Petter och jag) hann arbeta en del innan isarna lade sig i Norrtälje. Under vintern har vi arbetat med dessa bitar både i styrkelokalen och på roddmaskinen och nu kan vi fortsätta på vattnet och se vad det ger i fart, på riktigt!

När vi landade på Portos flygplats konstaterade vi att detta blir vårt fjärde träningsläger i Portugal. Staden vi är i heter Montemor o Velho och här har Petter och jag varit förut. Våren 2013 var vi här med Britta samt Hammarby-roddaren Malin (Raccoon) och Ida (Idolf). Det var ett suveränt roligt läger och vi provar samma plats igen. Denna gång får vi istället med oss vår tyngdlyftartränare och hans sambo, men de kommer först nästa vecka.

bild (3)

Kärt återseende med Isabella!

Vi bor på ett hotell som heter Hotel Abade Joao och det funkar toppen. Här jobbar härliga Isabella, som vi lärde känna när vi var här för två år sedan! Hon lagar underbar mat och kan få en på topp-humör, hur trött man än är!

Roddbanan ligger 3 km från hotellet, vilket är en perfekt löpsträcka efter passen. Här tränar även Angolas landslag. Vi pratar en del med deras tränare Phil Rowley, det är alltid kul att prata rodd med andra roddnördar.

Det blir mest träning på vattnet och oftast kombinerar jag rodd med löpning och styrka i samma pass, precis som hemma. Det finns ett gym vid banan med styrkegrejer. Där finns också roddmaskiner vilket kan vara bra när Petter vill visa något tekniskt. Petter verkar också mån om att jag inte ska få roddmaskins-abstinens för enligt träningsprogrammet kommer det att bli några timmar på dem mellan varven.