Nytt år och nya rekord!

Gott Nytt År!!! Äntligen är vi inne i 2016! Det är ju året där jag kan få vara med om min dröm – att ta den plats i OS som jag kvalade till Sverige. Men än så länge är det långt kvar och många träningspass bort.

För tillfället har jag precis tagit mig ur en ganska tuff träningsperiod med många både medel- och högintensiva intervaller. Emellanåt har jag varit riktigt trött och därför har jag inte uppdaterat här ett par veckor. Jag har bara jobbat, tränat, ätit och sovit. Dessutom har jag gjort tester på roddmaskin, som ett slags avslut på den tuffa träningsperioden. Nu var det bland annat ett 5 km-test som skulle lämnas in. Jag har några år på raken gjort flera 5 km tester med tider mellan 18.01 och 18.10, men jag har aldrig lyckats gå under 18. På 5 km tester gäller det att vara uthållig, ha en hög mjölksyratröskel samt uthärda en långvarig intervall. Man måste vara offensiv redan från första draget och sedan trycka järnet under en ganska lång tid. Det gjorde jag och denna gång gick jag under 18 minuter!!! Just nu känns varenda minut jag lagt ner på min träning extremt värd och med glädje checkar jag av ett av mina mål. Samtidigt smyger sig nya mål upp, för jag är helt säker på att jag har bättre tider i kroppen.