Nominerad till årets kvinnliga idrottare & Portugalläger!

Såg i Norrtelje Tidning häromdagen att jag har blivit nominerad till årets kvinnliga idrottare 2015 i Norrtälje! Jag är i gott sällskap av två duktiga idrottare; Caroline Roos (biljard, hon vann bl a EM-guld i 8-ball och brons i 14-1) samt Louise Hiort af Ornäs (ridsport, fälttävlan, hon är utsedd till young rider of the year). Mina främsta meriter från 2015 är min 7e placering på VM i ett extremt tufft startfält, en placering som  gav en OS-biljett! Dessutom vann jag guld på nordiska mästerskapen i slutet av juni i Oslo. Det jag själv är klart nöjdast över är att jag under sommaren rodde flera lopp under tiden 7,35, som var mitt eget mål med säsongen. Helst enkelt blir det en rolig och spännande idrottsgala!

Petter är också nominerad, till årets tränare vilket också känns jättekul! Dessutom är jag kandidat till Guldankaret, vilka som blir nominerade vet vi inte än.  Det blir spännande att se hur allt går (det avslöjas på Norrtälje idrottsgala den 12e februari) och oavsett hur det går är det jättekul att bli nominerad! Läs mer om nomineringarna här.

Aram och jag efter ett pass!

Aram och jag efter ett pass!

Jag inser att jag har glömt att nämna att jag ju är på träningsläger i Portugal sedan slutet av december. Veckorna som vi har haft här har gett riktigt bra träning ur många aspekter. Vi har fått ihop många timmar rodd på vattnet med bra både teknisk och fysisk träning. Jag är uppriktigt sagt helt slut och ser onekligen fram emot några lugnare dagar hemma snart.

Vädret har varit bra och vi har ganska varmt, till skillnad från snökaoset i Sverige just nu. Temperaturen ligger runt 10 till 15 grader och några timmar sol har vi också fått. Det har regnat en hel del, så mycket att delar av bryggorna täckts med vatten! Det har dock inte hindrat oss från att träna riktigt bra!

Lägret har hittills gett:

  • Många bra och roliga samtal (om rodd bland annat;))
  • Bra teknikträning
  • Ca 45 mil rodd
  • Ca 7 mil löpning
  • En hel det styrketräning

För att redan nu tidigt på säsongen få till bra teknik har vi tagit hjälp av vår vän Aram Lemmerer, som är en av grundarna till Biorower. Han, och hans Ulrike, var här en vecka och gav oss massor av bra tips. Min båtfart fick en rejäl uppsving och vi är supertaggade att arbeta vidare med de tips han gav.

Vi hörs!