Norrtälje sjukhus

År 2017 är här – året då jag alltså planerar att inte tävla. Det är en skrämmande tanke och vi får se om jag lyckas hålla planen… Träningen går verkligen bra och jag har sedan september justerat mitt träningsupplägg från att träna 11 pass per vecka till att träna 7 pass per vecka. De senaste 8 åren har jag tränat 2 pass per dag med en dag vilodag och en dag när jag bara tränat ett pass – nu kör jag istället 1 träningspass per dag. Vi funderade en del på vilket upplägg som vore bäst och efter att ha provat lite olika upplägg har vi kommit fram till att detta är det bästa upplägget. På helgerna tränar jag på förmiddagen och på veckodagarna på kvällen, efter att jag har kommit hem från jobbet.

Jag vet inte om jag nämnt det, men jag arbetar numera på Norrtälje sjukhus! Sedan 2010 har jag ju en dietistlegitimation och under mina år av satsning har jag under lågsäsong arbetat på sjukhus och som konsult under tävlingssäsong. Mitt mål har hela tiden att få komma tillbaka till sjukvården igen, men det har inte gått att kombinera med allt det resande som en elitsatsning innebär. I och med att jag tar ett viloår har jag nu möjlighet att arbeta heltid och under fasta tider. I stället för att bara satsa på min träning hänger jag på Norrtälje sjukhus och ”satsar” på att ge patienter kostbehandlingar.

Av erfarenhet från tidigare år när jag läst eller jobbat heltid gäller det att veta sina prioriteringar när man kommer hem från jobbet. Efter en arbetsdag är man trött och då är det inte alltid roligt att smälla av tuffa intervaller på roddmaskin, men det går om man vill. Och jag vill, så det går. Träningen går som sagt jättebra vilket är superroligt! Av den anledningen känns det lite sorgligt att ta ett viloår, samtidigt tror jag det viktigt att få ett paus för att göra annat. Jag kommer att fortsätta att blogga titt som tätt…och vem vet…kanske dyker jag upp på någon tävling framöver!

Kram på er!