En drömresa!

Eftersom att vi nu har en paus från tävlande och resor med rodden passade Petter och jag på att göra något som jag har drömt om väldigt länge – att resa tillbaka till Argentina. När jag var sexton år åkte jag nämligen iväg ett år som utbytesstudent dit och bodde alltså där under ett år. Det var mellan ettan och tvåan på gymnasiet som jag reste iväg, genom Rotary International. Det var ett fantastiskt och år med tanke på att jag åkte såpass ung har de upplevelserna som jag var med om präglat mig enormt mycket som individ.

Under året bodde jag i enlighet med Rotarys reglar i tre olika värdfamiljer och dessutom gick jag i en vanlig gymnasieskola därborta. Skolan hette Estrada och var en katolsk skola. På fritiden simmade jag, läste franska på ”Alianza Francesa”, spelade dragspel, hängde med vänner och dansade hur mycket som helst (på disco alltså). Argentinarna är otroligt öppna människor och jag fick många härliga vänner under mitt år därborta.

När jag som sjuttonåring kom hem var jag jätteledsen och längtade extremt mycket tillbaka, så jag jobbade en hel del för att kunna åka tillbaka igen, vilket jag gjorde redan ett halvår efteråt. Men sedan har jag inte varit tillbaka – några vänner har varit här och en av mina värdfamiljer kom och överraskade mig på Petters och mitt bröllop. Men i och med rodden har jag inte kunnat åka, även om jag längtat tillbaka en hel del.

Nu när jag inte behöver träna för att tävla, utan mest för att underhålla formen, passade jag på att åka! Precis före nyårsafton flög vi iväg för en semester på tre veckor! Det var många känslosamma och starka möten under resan och jag tror att jag grät en skvätt varje dag! Det var en magisk resa helt enkelt! Trots att vi reste runt, träffade människor varje dag och åt otaliga ”asados” (argentinsk grill) lyckades jag träna varje dag! Jag avverkade mellan 14 och 19 kilometers löpning varje dag vilket jag är jättenöjd med. Jag var liksom i både mental och fysisk balans!

Det blev en drömresa helt enkelt! För er som funderar på att besöka Argentina kan jag varmt rekommendera detta fantastiska land!!!

Kram på er!