Nordiska Mästerskapen och Nordic Open

NM-SILVER!!

NM-SILVER!!

Min medaljsamling har utökats med ett Nordiskt Mästerskaps silver! I lördags blev jag efter tre lopp (försök, semifinal och final) silvermedaljör i singelklassen! Under helgen var även tävlingen ”Nordic Open” och där vann jag i singeln. Av helgens singellopp vann jag fyra av fem. Den enda som slog mig var Frida Svensson, som ju tog hem silver på världscupen förra veckan i Eton. Det känns skönt att den senaste månadens  arbete med teknik och framförallt båtinställningar verkar ha gett ett godkänt resultat. Nu dröjer det mer än två månader tills nästa tävling och framöver  ska jag jobba med att leta  mer fart. Jag har i samtliga lopp känt stabilitet och kontroll vilket gjort att jag kunna njuta av loppen…mitt i smärta och trötthet. På tal om smärta – olyckligt nog spillde jag kokande kaffe över hela min vänstra hand dagen före tävling…jag åkte raka vägen till Norrtälje Sjukhus men eftersom skadan redan var gjord kunde jag inte göra något. Handen svällde upp, täcktes av blåsor men med bandage och smärtstillande salva kunde jag ro ändå. Tack vare att rodd är riktigt jobbigt hade jag annat att tänka på än min handsmärta under loppen. Skönt!

NM-SILVER!

NM-SILVER!

Under Nordic Open ställde jag även upp i dubbel med Britta. Med tanke på att vi faktiskt bara fått tre träningspass ihop sedan slutet av april hade jag aldrig kunnat tro att vi skulle hålla ledning stora delar av loppet och i mål bara vara 2,5 sekunder efter Norge som vann. Silver brukar inte vara särskilt roligt att få, men denna medalj är jag riktigt stolt och glad över! Britta är en fantastisk lagkamrat och jag längtar till SM för att få ro fler lopp med henne!

Under helgen är det inte medaljerna som värmt mest, utan den stora stöttning  jag fått från alla er som visar att ni tror på mig. Det är ovärderligt – stort tack för ert stöd!!! Ett speciellt tack vill jag rikta till Thelma som sprang med mig vid varje spurt och tog väl hand om mig mellan alla lopp!