Vintern är här!

Det är redan december!!! Vintern är här!

Varje månad måste alla som vill vara aktuella för landslagsuttagningar rapportera in hur träningen har gått. I ett Excel-ark ska man för månadens alla dagar bland annat fylla i vilken typ av träning som har gjort (alltså om det varit rodd, roddmaskin, löpning, styrketräning etc.),hur många kilometer man avverkat, hur många minuter man hade en tränare vid sin sida, vilket typ av pass (långintervall, växelträning, kortintervall etc.) och även hur många minuter man legat i varje pulszon (det finns 6 stycken) med mera.

Det tar sin lilla tid att fylla i! Jag har rapporterat in min träning sedan 2008 och det är ganska intressant och roligt att titta på hur träningen gått sedan jag började. Antalet timmar har legat runt 800 per år (mellan 745 och 862 timmar) och antal mil jag rott har hamnat runt 320. De senaste åren har jag lyckats hålla bättre fokus och därmed kvalitet under passen, vilket förmodligen ger mer än att vara ofokuserad. Under det gångna året tränade jag 854 timmar, rodde 340 mil, var ledig från träning 47 dagar och sjuk/skadad 0 dagar!

I brist på träningsbilder...mitt favoritsnack - popcorn!!!

I brist på träningsbilder…mitt favoritsnack – popcorn!!!

Det ska bli spännande att se hur det kommande året blir…jag hoppas kunna vara riktigt fokuserad så att jag får till ännu bättre rodd och bättre fart. Nu är det fortfarande uppbyggnadsträning och eftersom vintern har kommit – och minusgrader- går det inte längre att ro på vattnet. Därför är det framförallt roddmaskinsträning jag ägnar mig åt. Även där arbetar jag mycket med tekniken för tillfället för att få till bättre tider. Den största (och kanske enda?) fördelen med roddmaskin  är att man kan ha på musik när man tränar – en riktig lyx!