Uppladdning inför EM

På Munksjön, Jönköping.

På Munksjön, Jönköping. Fotograf: LB Folcke

Under den gångna veckan har jag haft fullt fokus på EM-dubbeln. Vi inledde uppladdningen i Jönköping där vi tränade på lilla Munksjön som ligger mitt i stan under några dagar. Det blåste väldigt mycket så vi fick en ganska tuff start på perioden i starka vindar och höga vågor. För att få (och ge) bra motstånd och för att kunna jämföra tider tränade vi tillsammans med andra svenska roddare. På större tävlingar brukar till exempel damdubblarna hålla ungefär samma fart om herrsinglarna. När vi rodde mot Sveriges snabbaste herrar fick vi en bra indikation på hur vi ligger till. Här på Munksjön tränar vi i en bojad 2000 meters bana (eller nästan 2000 meter iaf), det ger en bra övning på att ro rakt på EM.

Efter en långhelg i Jönköping fortsatte vi träningsperioden i Borås, där min dubbelpartner Lovisa bor och tränar. Jag passade på att bo hos mina föräldrar i Alingsås och hängde hemma hos Lovisa mellan passen. Tyvärr hinner jag bara besöka Alingsås två till fyra gånger om året på grund av jobb, träning och alla resor och jag var jätteglad att få tillfälle att hälsa på. Vi rodde två pass om dagen på Öresjö utanför Borås vilket är en ganska stor sjö och Lovisas tränare Peo, som också är Svenska roddförbundets förbundskapten, gav oss bra tips på vattnet.

Nu är vi i återigen på banan i Jönköping för det sista hårda passen före EM. Emma, som ska ro lättviktssingeln, är också här samt tränarna Petter och PeO. På plats finns även Jönköpings roddcoach LB som ser till att allt flyter på bra. Vi är väldigt tacksamma för det fina boendet här på Concept där det är perfekt att chilla mellan passen. Vilan behövs då intervallerna är riktigt tuffa. Man blir rejält påmind om hur det brukar kännas på tävling med adrenalin, illamående och mjölksyra – perfekt uppladdning inför nästa veckas lopp!