Träning i USA

I slutet av september var Petter och jag på semester i USA. Anledningen till att vi åkte dit var för att närvara vid ett bröllop, men vi hann även med en hel del träning.

Löpträning och styrketräning

Vädret var perfekt för semester, men luftfuktigheten gjorde det på gränsen till för varmt. Trots det såg jag till att få till åtminstone ett pass per dag  antingen löpning eller styrketräning. För tillfället är jag inne i en intensiv styrketräningsperiod. Av den anledningen försökte vi få till styrketräning i alla fall var 3:e dag. Det går riktigt bra att träna mycket styrketräning och jag märker hur min prestation ständigt förbättras.

Att fokusera på styrketräning passar även bra med tanke på att jag gått upp lite i arbetstid. Under sommarn arbetade jag deltid för att hinna bra pass både före och efter jobbet. Då kunde jag komma in senare några dagar per vecka. Nu jobbar jag återigen heltid och har därmed mindre tid över att träna på mornarna. Ibland går jag upp i ottan och tränar före arbetet ändå, men de flesta dagar gör jag inte det. Att ha ett block av styrketräning nu passar därmed perfekt då det nu initialt kräver större återhämtning än konditionsträning.

Bröllop och road trip

Den primära anledningen till vår resa var inte att träna, utan att närvara vid min amerikanska systers bröllop. Jag lärde känna henne och hennes familj när jag pluggade på Brenau University i USA 2004/2005. Vi har hållit kontakten under dessa och och jag har fått följa hennes uppväxt. Mer än bröllop hann Petter och jag även med en road trip till Elvis Presleys födelsehem och även den plats han valde att leva – Graceland i Memphis.