Om mig

Namn: Anna Malvina Svennung.

Klubb: Norrtälje roddförening. Tränar styrketräning på CrossFit Norrtälje.

Bostadsort: Norrtälje.

Familj: Maken Petter, dotter och katt.

Sysselsättning: Leg. dietist (fil.mag. i kostvetenskap). Arbetar som enhetschef på Rimbo Hälsocentral.

Träningsmängd per år: Ca 1000 timmar.

Utrustning: Båtmärke Empacher (carbon bow wing rigger) och årmärke Concept2 (skaft Skinny och årblad Smoothie2 Plain Edge).

Tränare: Petter Ljungström. Han arbetar ideellt med att coacha, skriva träningsprogram och sköta kontakten med Svenska Roddförbundet.

I tyngdlyftarlokalen har jag också en tränare som tränat och tävlat i tyngdlyftning. Han ser till att övningarna går rätt till.

.EM 2012Bakgrund: Växte upp i Alingsås efter att ha bott mina första år i USA. Under uppväxtåren tränade jag volleyboll och löpning, men mitt stora intresse var att resa. Som sextonåring åkte jag till Argentina på ungdomsutbyte ett år. Efter studenten åkte jag till USA och läste på Brenau University i Georgia. Där provade jag att ro första gången, men min roddsatsning började 2006 när jag som student i Uppsala satte mig i en singel första gången. I samma stund jag provade beslutade jag mig för att satsa med målet att nå världseliten. Jag gick från att motionsträna ett par gånger i veckan till elitidrott med ca elva träningspass i veckan. Jag har lärt mig massor om roddteknik, träning och prioritera för att få tiden att räcka.

Intressen: Träning i form av rodd, löpning, styrketräning och cykling. Jag är även intresserad av nutrition, språk (talar fem språk), psykologi, skriva, dansa och umgås med familj och vänner.

Träningsfilosofi: Min tränare Petter Ljungström skriver träningsprogram och coachar min roddteknik. Han uppdaterar sig ofta genom att läsa om fysiologi, teknik och båtinställningar samt diskutera med andra roddtränare och experter från olika områden. Både Petter och jag tycker om boken Rowing Faster av Voler Nolte samt boken Aerob och anaerob träning från Sisu idrottsböcker..Petter och jagMeriter i urval:

  • 2009 2a SM i singelskuller.
  • 2010 2a SM i singelskuller och 4a Head of the Charles i fyra med.
  • 2011 1a NM i fyrskuller och 2a NM i dubbel.
  • 2012 1a Holland Bekker i fyrskuller, 8a EM i fyrskuller och 10a i Head of the Charles i singelskuller.
  • 2013 1a SM i inomhusrodd i singelskuller och dubbelskuller, 2a i NM i singel, 2a i Lithuanian Open i singel och dubbel, 1a i SM i singel och 3a i dubbel.
  • 2014 1a SM i inomhusrodd i dubbel, 1a i Croatian Open i singelskuller och 3a i dubbelskuller, 10a på EM i singel, 12a på världscup II i singel, 16e på världscup III i singel, 17e på VM i singel och 2a plats på storbåts SM i dubbel.
  • 2015 1a nationell roddmaskinstävling, 12a EM i dubbelskuller11e på världscup II i singelskuller, 1a NM i singel och 14 på världscup III i singel, 7a på VM i singel.
  • 2016 1a interna OS-uttagningslopp, 11 världscup I i singelskuller, 8a EM i singel, 9a världscup II i singel, 15 på OS i Rio.
  • 2017 2a SM i singelskuller och 3a i dubbelskuller. 11a på VM i dubbel.
  • 2018 2a SM i inomhusrodd i singelskuller och 1a dubbelskuller. 2a SM i singelskuller.