Hemma igen efter min andra världscup!

Nu är vi hemma igen! Vilken tävling! Jag har många gånger hört att just världscupen i Lucerne är en riktigt tuff tävling och det kan jag intyga. Startlistan var full av namn på riktigt duktiga roddare och så även i damer singel. Vann gjorde Emma Twigg från Nya Zealand och hon vann alla tre världscuper i år. Det är imponerande! I mina lopp, damer senior, var marginalerna var små och att samtliga finaler ganska tighta.

Under mitt försök behövde jag vara topp två för at gå direkt till semifinal. Jag mötte starka roddare (bland annat vinnaren Emma Twigg!) och jag insåg snabbt att det skulle vara svårt att bli topp två. Därmed rodde jag igenom loppet och samlade krafter inför uppsamlingen några timmar senare. I uppsamlingen behövde jag, även där, vara topp två för att komma vidare till semifinal. Jag kom in på en tredje plats, endast några sekunder till semifinal. Istället gick jag till C-final. Där slutade jag på en fjärde plats! Resultaten från C-finalen finns här. Jag är inte särskilt nöjd med min placering, men däremot är jag jättenöjd med min insats. Jämför jag avståndet mellan mig och roddare som jag tidigare under säsongen mött har jag närmat mig dem, vilket är en positiv tendens! Nu gäller det att arbeta vidare på hemmaplan för att hitta mer båtfart!

BiorowerPå tävlingen träffade jag bland andra vår vän Aram Lemmeler! Han arbetar med Biorowern, som är en slags roddmaskin för att utveckla roddteknik. Jag har sedan 2009 fått hjälp av Aram med min teknik och det var ett kärt återseenade. På Bosön i Stockholm finns ett exemplar av Biorowern som jag använder titt som tätt och det har varit ovärderligt.

Under de senaste nio veckorna har jag deltagit i EM och två världscuper. Det är tävlingar som länge drömt om att tävla i och jag är överlycklig över att ha fått chansen. Som nykomling vid dessa stora event har jag lärt mig mycket och jag har känt mig säkrare i tävlingssituationen för varje tävling. Jag är supernöjd med mina resultat och ivrig att ta fler kliv framöver. Först ska jag ta en vecka då jag ska träna lite mindre än vanligt och ägna tid åt familj och vänner! Härligt! Sedan kommer jag att arbeta mot mina nya mål! Bland annat kommer min lagkamrat Britta och jag träna en del dubbel tillsammans inför storbåts-SM i september. Då ska vi försvara vår pallplats och kanske kanske ta medalj av ädlare valör!

Före loppet! Fotograf Zoran Bezbradica

Före loppet!
Fotograf Zoran Bezbradica