Välkommen 2015!

Det är nytt år! Som roddare har jag redan haft en ”nystart” när säsongen 2014/2015 började i oktober. Då satte jag upp mål och åtaganden för det kommande roddåret. Därför känns det inte riktigt motiverat att sätta upp några nyårslöften, även om jag brukar summera och reflektera över det gånga året. För 10 år sen (kan inte förstå att det var så längesen!) pluggade jag ett år på universitet i USA och gick då en kurs som hette ”Learning Strategies”. Där fick vi lära oss att man skulle sätta ord på de åtta främsta prioriteringarna man har i livet, alltså de saker man vill lägga sin tid och sina tankar på. De skulle vi kalla för våra ”värden”. Sedan skulle vi se till att ägna varje värde den tid vi ville. Vid nyår brukar jag se över mina åtta värden och eventuellt byta ut några. På så sätt kan jag känna mig trygg i att jag lägger min tid på det som jag verkligen vill göra. Det har varit suveränt och hjälpt mig känna att jag inte försummar något, vilket annars kan vara lätt hänt med jobb, många timmars träning och alla andra roliga aktiviteter man vill göra.

Inte helt oväntat är rodden ett av mina värden. Mycket av min tid och min tankeverksamhet går till just rodd. Så är det året runt, med undantag för några veckor i oktober då jag ju har viloperiod. Det är fantastiskt att alla i min omgivning respekterar det och låter mig hållas! Även under jul- och nyår har rodden varit mig nära och roddmaskinen åker alltid med när vi reser genom Sverige till släkten för mysiga familjestunder. Veckan runt nyår och veckan därefter var det tufft att träna och jag var riktigt trött. Hösten har inneburit en hel del pendlande till jobbet och det är svårt att frångå faktum att både jobb och träning tar energi, oavsett hur fantastiskt roligt det än är! Nu, någon vecka efter att vi lättat upp träningen, känner jag mig pigg igen. Framöver ska jag försöka vila mer så att jag orkar fortsätta den hårda träningen som jag fått under hösten och vintern.

Vi lär ut på CrossFit!

Vi lär ut på CrossFit!

För att variera träningen har jag börjat träna några roddmaskinspass med folk som annars tränar och tävlar på CrossFit! För dem är just roddmaskinen ett tävlingsmoment så det är en win-win-situation! Petter och jag har dessutom hållit ett roddmaskinspass för coacherna på CrossFit. Först gick vi igenom tekniska detaljer och sedan rodde vi 2000 meter tillsammans. Det var riktigt kul! Vem vet – kanske blir vi ett stort gäng från Norrtälje på nästa roddmaskinstävling?!