17 hundradelar

Foto: FISA Igor Meijer

Foto: FISA Igor Meijer

Nu är jag tillbaka hemma igen efter EM i tyska Brandenburg. Innan vi åkte ner var det flera av mina tyska roddarvänner som berättade att det var en riktigt blåsig bana och jag måste ge dem rätt. Det var ett otroligt blåsigt ställe!

I försöket fick jag till en bra start och kom i mål som 3a och gick därför direkt vidare till semifinal. Det var ett helt ok lopp och jag fick dessutom möjlighet att ro mot en av mina stora roddförebilder nämligen vitryskan Ekaterina Karsten. Hennes meritlista är otroligt lång och inför loppet kände jag mig mycket inspirerad av att få tävla mot henne. När vi passerade mållinjen var jag cirka en sekund efter henne och min känsla var att mästerskapet hade startat på ett bra sätt.

I semifinalen blåste det en hel del sidvind och det var framförallt tufft i banorna 4 till 6. Jag hade bana 5 och kämpade hårt att hålla ihop det tekniska arbetet i sidosjön på ytterbanan. Det gick väl ok men jag tappade lite längd i dragen och farten kom inte upp riktigt som jag ville. I det tuffa vädret gjorde jag vad jag kunde men såklart var jag mycket besviken över att inte ta mig till A-final.

I B-finalen fick jag återigen bana 5, även om det inte blåste lika mycket som senare på dagen, var det ganska tufft ändå i sidvinden. Den här gången såg jag till att upprätthålla längden bättre och gjorde en bättre insats. Jag fick till en bra start och en stark avslutning vilket gav mig en på en 2a plats – bara 17 hundradelar från 1a platsen. Därmed slutade jag totalt 8. Med tanke på att jag hade bana 5 måste jag säga att det var ett bra lopp.

Det blev en hel del intressanta lopp och många skrällar denna helg. Utöver att träna och tävla hann jag även umgås ett par kortare stunder med mina föräldrar som kommit ner för att heja. Det var kul och tröstande när jag i övrigt var missnöjd med helgen.

Nu är det träning på hemmaplan som gäller inför världscupen i Schweiziska Lucerne sista helgen i maj. Då har jag återigen chans att visa bra farter som ett sista steg i OS-uttagningarna.

I våra nya 2XU-kläder!

I våra nya 2XU-kläder!